четвъртък, май 2, 2024

Вижте къде се намира земният Рай

Date:

Сподели новината.

Бора-Бора се смята за най-романтичното и райско кътче в света. Притежава толкова красива природа, че посетителите остават без думи, когато го зърнат за първи път. Тук са, без никакво съмнение, най-красивите плажове. В случая с Бора-Бора природата е създала един неповторим шедьовър.

Географско положение. Бора-Бора е бивш вулканичен остров, разположен сред водите на южния Пасифик. Намира се на 16° южна географска ширина и на 151° западна дължина. Столицата на Френска полинезия се намира на около 250 километра югоизточно от тук. Макар, че bora bora french polynesiaе в западното полукълбо, всъщност Бора-Бора се намира много по-близо до Австралия и Азия, отколкото до Северна и Южна Америка. Територията на този остров възлиза на около 29 кв.км.

Климат. Бора-Бора попада в тропичния климатичен пояс и лятото продължава 12 месеца в годината. Температурите в Бора-Бора през деня варират от 29°C през август до около 31-32°C през март. Нощните температури са 23 – 24°C през цялата година. bora bora from aboveКлиматът е влажен през цялата година, но зимните месеци от май до октомври са по-сухи. Най-незначителни са валежите през през август (60мм), а най-обилни са през декември и януари – до около 250 – 300мм. Когато вали обаче, валежите обикновено са краткотрайни и интензивни и скоро слънцето отново прокарва лъчите си през облаците.

Природа. Бора-Бора е бивш вулканичен остров. След като угаснал островът започнал да потъва под повърхността на океана. Днес частично потъналия остров се състои от две части. Централната частboats into the lagoon of bora bora има планински релеф. Най-високата точка на острова се нарича Монт Отеману и се издига на 727 метра над морското равнище. Около върха често се формират облаци, които придават една едва доловима загадъчност на околния пейзаж. В тази част на острова живее основната част от населението на Бора-Бора. Другата част има форма на пръстен и е с равнинен релеф. Тя обгражда централната част и така между двете части на острова (централна планинска и периферна пръстеновидна) се е формирала най-красивата в света лагуна. Водите са изключително прозрачни и пъстрите корали palm trees on the coast of bora boraсе виждат под повърхността. Тук на пръстеновидната част на острова се посрещат туристите, идващи от цял свят заради вълшебната природа. Целият остров Бора-Бора е покрит с гъста тропическа растителност. Дървета, цветя и разбира се кокосови палми превръщат пейзажа в класическа пощенска картичка.

Население и селища. Населението на Бора-Бора е около 9000 romantic evening on the ocean coast of bora boraжители. То е разпределено в градските центрове Вайтапе, Фаануи и Нунуе. Заради планинския релеф на острова населението живее най-вече в крайбрежните райони. Голяма част от населението се състои от американци, въпреки, че като част от Френска полинезия, Бора-Бора принадлежи на Франция. На острова имало американска база, но след като тя била закрита през 1946 година, голяма част от американците останали тук за постоянно, тъй като наистина били the lagoon of bora boraпоразени от невъобразимата красота на местната природа.

Туризъм. Икономиката на Бора-Бора разчита на туризма. Този отрасъл успява да осигури много добър жизнен стандарт на местното население. Бора-Бора е реномиран курортен остров и тук идват главно посетители в висок стандарт на живот. От една страна едно пътуване до Бора-Бора се оскъпява от транспорта, тъй като този остров се намира на един от най-откъснатите и отдалечени краищаthe paradise coast of bora bora на планетата. От друга страна самото настаняване е на много високо ниво. Тук гостите отсядат предимно в малки таитянски къщички, разположени сред водите на лагуната. До къщичките се достига по малък кей. Техните покриви са покрити с камъш и са съвсем традиционни на пръв поглед. Но след автентично изглеждащата фасада гостите откриват изключителен лукс.

villas for tourists into the lagoon of bora bora. Най-добрият период за пътуване до Бора-Бора е винаги, когато имате възможност, тъй като местния климат е великолепен. И все пак от май до октомври времето е малко по-сухо и слънчево. На остров Бора-Бора няма урагани, тъй като островът е далеч от пътя на ураганите, вилнеещи в южните части на Тихия океан.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Голяма групировка отваря хотели в Несебър и Обзор

Aмepиĸaнcĸaтa ĸoмпaния, yпpaвлявaщa вepиги oт xoтeли oт виcш ĸлac...

“Златен” ремонт в центъра на Царево(видео)

В Царево започва ремонт на малка отсечка в централната...

11 500 лева за четири дни във Велинград

Със средно 30 на сто по-скъпи са офертите за...

Уникални цени за лифтовете в Банско

Банско запазва миналогодишните цени на сезонните карти за лифтовете...