четвъртък, май 2, 2024

Вижте къде минималната заплата е 40 хиляди долара на месец

Date:

Сподели новината.

Номиналната средна работна заплата на играчите в американската бейзболна лига MLB (Major League Baseball) се е покачила 208 пъти от 1967 година насам. С отчитане на инфлацията възнагражденията са нараснали 29 пъти, съобщава деловото списание Forbes, цитирано от rns.online.

През 1968 година американските бейзболисти са подписали първия колективен трудов договор. Веднага след това минималната заплата на играчите се е удвоила – от 6 хиляди на 12 хиляди долра на година. През 2015 година минималната годишна заплата е била 507,5 хиляди долара, а средната – 3,95 млн. милиона долара. Това прави минимална заплата от над 40 хиляди долара на месец. Доста стимулиращо.

За сравнение, средният годишен доходна човек от населението в САЩ, по оценка на Moody’s, в същата на година е бил  $47,727 хиляди. Forbes отбелязва, че заплатите на американските бейзболисти растат 16 пъти по-бързо от средното възнаграждение за страната.

Изданието посочва, че минимум 36 бейзболисти през този сезон ще заработят по $20 млн., докато в Националната футболна лига  (NFL) те ще бъдат 11, а в Националната баскетболна асоциация  (NBA) – 10 играчи. Интересно е, че в Националната хокейна лига (NHL) няма да има спортисти с такива доходи.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Иманярски канал от България към САЩ ползвал обществени пощи

От САЩ са ни върнали древен шлем и други...

Скоро няма да можете да си купите SSD на Western Digital

Cepиoзнa пpoмянa щe нacтъпи нa xapдyepния пaзap пpeз втopaтa...

Касапницата в Меричлери, причинена от 17-г. момиче, завърши с труп

В болница в Пловдив почина 83-годишната жена, която бе...

Голям провал със знаков завод в Ловеч

Помните ли, че в началото на месец юли 2021...