вторник, април 16, 2024

Вентилатор подпали влак

Date:

Сподели новината.

Технически проблем е причината за пожара във влака Бургас-София. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. На 13 април около 23.15 часа в Районно управление – Айтос е получено съобщение за пожар във влака от Бургас към София, възникнал в близост до жп прелез село Карагеоргиево. Установено е, че в композицията от две машини и шест вагона (едната машина била в неработещо състояние, а двата вагона в края на влака били спални).

Около 23.00 часа по време на движение е усетен мирис на изгорял проводник. 41-годишния машинист и 25-годишния помощник-машинист забелязали, че локомотивът, теглещ композицията, гори в долната си част, като спрели влака и започнали действия по гасенето на огъня (отвън с пожарогасители, а отвътре с противопожарна система на локомотива).

По първоначални данни пожарът е предизвикан от авария на подкошови хоризонтални вентилатори на машината, които дали късо съединение. Огънят е потушен от два противопожарни екипа на РЗПАБ – Айтос и един екип на РЗПАБ – Бургас, състоящи се от един противопожарен автомобил и четири огнеборци.

С влака се превозвали около 60 пътници и служителите от БДЖ, като от инцидента няма пострадали. Извозването на хората е организирано с автобуси.
Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Айтос.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Голям бой в центъра на Силистра

В късния следобед на 14 април, около 17:00 часа,...

Амбицията на ЦИК – всички да са информирани за вота на 9 юни

Организацията на ЦИК започнала още от момента, в който...

Запалиха Олимпийския огън

Олимпийският огън бе запален на мястото където са се...

Обраха наследствената къща на бургазлийка във Вълчедръм

Телевизор "Самсунг", климатик "Дайкин", велосипед , 3 персийски килима,...