сряда, април 24, 2024

Варненец пече кебапчета срещу здравната система

Date:

Сподели новината.

Варненец реши да изрази недоволството си срещу здравната система по нестандартен начин. Той организира символичен протест с кебапчета и игра на белот.

Историята на Ростислав Стоянов започва по обичайния начин – преглед при специалист-ортопед, който го насочва за операция на ръката. Предложение за операция в конкретна частна болница. Постъпва в нея, настаняват го в стая, после го викат за оформяне на документите.

 

“Подписах няколко документа за нормалните такси от 5,80 лева и документ, че съм съгласен за упойка. Последният документ, който ми се даде, беше за такса 50 лева. Попитах каква  е тази такса, те ми казаха – такса „самофинансиране”, разказва мъжът по НТВ.

 

Отказва да я внесе и напуска болницата, защото операцията е платена по Здравна каса. Връща се по-късно в болницата и иска обезщетение от 250 лева за изгубеното време. От болницата са категорични – нямат вина, за да плащат обезщетение. Казват, че настанили Ростислав в стая преди оформянето на документите за негово удобство. А и в приемната имало информация за дължимата такса.

 

“В сайта на болницата не е качена тази такса. Там са качени задължителните неща, които трябва да фигурират в един сайт”, коментира доц. Петко Маринов, представител на болницата. Според него няма нищо нередно в болницата да искат такса от пациентите към иначе плащано от касата лечение. От Здравната каса обаче са категорични – болница, която има договор за лечение по клинични пътеки с тях, не може да връща пациенти с мотива, че не искат да платят такса за немедицински услуги.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Иманярски канал от България към САЩ ползвал обществени пощи

От САЩ са ни върнали древен шлем и други...

Скоро няма да можете да си купите SSD на Western Digital

Cepиoзнa пpoмянa щe нacтъпи нa xapдyepния пaзap пpeз втopaтa...

Касапницата в Меричлери, причинена от 17-г. момиче, завърши с труп

В болница в Пловдив почина 83-годишната жена, която бе...

Голям провал със знаков завод в Ловеч

Помните ли, че в началото на месец юли 2021...