неделя, май 19, 2024

Бургас е на път да се сдобие с нов квартал

Date:

Сподели новината.

Местността „Кьошето” до бургаския кв. „Сарафово“ става благоустроен район. Апетитните терени край морето ще бъдат вписани в кадастралната карта. Така, за първи път от 70 години по българското Черноморие ще бъде вдигнат цял нов квартал.

Новината съобщи в личния си Facebook – профил народният представител от групата на ПП „ГЕРБ“ Иван Вълков. Ето какво още пише той:

„През 2006 год се изправих пред хората от Сарафово и им обещах, че ще направя всичко по силите си възелът от проблеми с терените в квартал „Кьошето” да бъде разрешен. Ще ви призная, че бях много развълнуван, когато на 23 януари 2017 год отново застанах пред тях и им донесох дълогочакваната новина.

Скъпи сарафовлии. Нещата вече се случват.

Четири пети от всички терени в „Кьошето” ще бъдат вписани в кадастъра. Но най-важното е това, че има приет план на целия квартал. За първи път от 70 години по българското Черноморие ще се изгради цял нов квартал, а не нещо „на парче”.

Това ще бъде квартал, изграден по всички правила на съвременното градоустройство с улици, тротоари, зелени площи, обществени сгради, зони за отдих…ще стане нещо, с което бургазлии ще могат да се похвалят.

От 2006 год бяха проведени много много срещи с представители на Министерството на регионалното развитие, в Министерството на здравеопазването, в Министерство на земеделието, с Геозащита Варна…всъщност, това вече няма никакво значение.

На 23 януари 2017 год. бях в състояние да кажа на хората от Сарафово : Всички разрешителни са вече факт, също като факта, че кварталът ще бъде изграден по Член 16 от ЗУТ. Очаквам с нетърпение да се случи новият квартал.

Честито на всички.“

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Арестувани в Бургас за купуване на гласове

В Бургас се провежда акция срещу купуването на гласове...

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...