понеделник, май 20, 2024

Бургаски шоурум срина цената си, продават го като на сергия

Date:

Сподели новината.

Сградата на „Качика керамика“ в Бургас, намираща се на Пети километър на изхода за София, е обявена за публична продан, показа проверка на „Черноморски фар”. Частният съдебен изпълнител  Таня Маджарова вади магазина на търг на 22.01.2016 с едномесечен срок. Началната определена цена е  1 745 923  лева.  Това е вторият опит да бъде продадена сградата. Първият беше през март.Тогава строителният хипермаркет  се предлагаше за 2 496 304.60 лв.

Причината за излизането на търг е дълг на фирмата „Качика“ ЕООД, собственост на Никола Качиков. Върху имотите има вписана ипотека и възбрана по изпълнително дело в полза на взискателя Райфайзенбанк /България/.

Целият обявен за продан поземлен имот се простира върху площ от 4187 кв.м. Той включва шоурум „Качика“ ведно с вентилационна система Hitecsa, която е функционално свързана към търговската сграда посредством два външни агрегата, както и складов обект. Имотът разполага с обща канализационна система, обслужваща битови и дъждовни води, както и безотточна септична шахта, дренажна система и дъждовен колектор, заустен в близкото дере.

Кандидатите да закупят шоурума трябва да депозират своите наддавателни предложения в Бургаския районен съд до 22 февруари. На следващия ден пак там съдебният изпълнител ще обяви купувача, ако има такъв.

„Качика керамика“ беше един от най-известните строителни магазини в Бургас. Там се предлагаха плочки, теракота, гранитогрес, стъклокерамика, порцелан, душ-кабини, вани, ламинати и въобще всичко необходимо за пълното обзавеждане на баня. Кризата в строителния бранш обаче се отрази пагубно на тази търговия и шоурумът затвори врати преди повече от година. 

Подобна зла участ сполетя и друг голям в бранша. Преди две години  фалира и някогашният лидер в търговията на луксозен фаянс и теракота ЕТ „Ясен – Ангел Янев”, прераснал в солидното дружество „АСМ”. Жестоката криза в строителния бизнес уби още една българска фирма.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Арестувани в Бургас за купуване на гласове

В Бургас се провежда акция срещу купуването на гласове...

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...