четвъртък, май 9, 2024

Бургаският хлебозавод с нов шеф

Date:

Сподели новината.

46-годишният Калчо Стефанов Стефанов пое управлението на общинската фирма “Хляб и хлебни изделия”. Назначаването му, след конкурс, беше утвърдено днес на сесия на ОбС. Реално той ще поеме управлението на фирмата след месец.

В последните 18 години е работил в сферата на търговията, по-конкретно в хранителната промишленост. Все още е търговски директор на фирма “Хелиос Милк”.

“Бил съм на всички позиции в бизнеса. Сериозното предизвикателство да докажа възможностите си, както и опита ми, ме мотивираха да кандидатствам за този пост”, каза пред медии новият управител на общинската фирма.

Що се отнася до решаване на проблемите на предприятието, свързани със сериозните задължения, Стефанов определи като най-важни задачи подобряване на отношенията с доставчиците и контрагентите, добронамереното отношение и доверието към служителите на фирмата.

Според него са нужни целенасочени действия за намиране на проблемите, довели дружеството до това състояние. Важно е да се открият и подготвени хора за преодоляването им. Целта е предпирятието да заработи на печалба. Срокът, който Стефанов си поставя да започне да се работи на печалба е една година. Изисква се кризисен мениджмънт, който ще включва и структурни преобразования, добави той.

“Предприятието работи в конкурентна среда. Конкуренцията изисква да се работи с правилни методи, за да има видими резултати”, каза още новоизбраният шеф на общинската фирма.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....