четвъртък, май 16, 2024

Бургаска област потъна в сняг, пътищата станаха пързалки/ снимки/

Date:

Сподели новината.

40 – километровата отсечка на магистралата от Бургас до Карнобат представляваше днес един труднопроходим участък. Видимо беше, че пътното платно е било почистено в ранните сутрешни часове, но след това машини по магистралата не бяха забелязани. Това довеве до навяване на преспи и снежни джобове в определени отсечки, а голяма част от пътя беше затрупан с покривка от над 10 сантиметра. . Движението ставаше трудно, като автомобилите рядко вдигаха повече от 70-80 километра в час, при разрешени от българските закони- 130. На някои места настилката приличаше на ледена пързалка. Въпреки обещанията на държавата, автомагистралата в този участък не бе в добро състояние.

Видно е, че и този път са били спестени средства за да бъде пътят в нормално състояние. Не е ясно обаче защо проблемите се повтарят всяка година, а наказани и виновни няма никога.

Пътищата в Бургас станаха труднопроходими след като снегът за пореден път изненада общината и снегопочистващите фирми. Сутринта основните улици са били третирани с пякък и химикали, но след това спрямо тях не са полагани никакви грижи. Заради това и само три-четири часа, в ранния следобед те вече бяха труднопроходими. Особено тежко беше положението около квартал Сарафово, където едната лента напрактика беше неизползваема. Това създаваше и предпоставки за пътно- транспортни произшествия. В града дори и централните улици не бяха почистени и преминаването през тях ставаше с много напрежение и внимание за водачите. Вътрешните улици в кварталите пък не бяха почиствани въобще от снега. От община Бургас не искаха да коментират пред камера ситуацията, но заявиха, че ще направят обстойна проверка и ще накажат виновниците. В същото време и хората не бяха доволни от състоянието на пътищата в гпада.

Автомобилите по пътя Слънчев бряг- Обзор- Варна не срещаха трудности при преминаването на прохода. Той беше отворен и за тежкотоварни машини. Пътното платно беше в сравнително добро състояние, като настилката постоянно е била третирана с химикали  и пясък. Снегопочистваша техника се движеше през цялото време по прохода, който често бива затварян при тежки атмосферни условия. Този път обаче движението ставаше по нормален начин, нямаше и аварирали автомобили. За разлика от Обзорския проход, пътят Несебър- Поморие- Бургас не беше добре поддържан и настилка наподобяваше стъкло. На някои места имаше опасни навявания от сняг, като придвижването ставаше много трудно и при лоша видимост.

 

Преминаването по улиците на Бургас бе трудно дори и днес в неделния ден. Не е ясно какво ще е положението утре, когато хората ще завърнат на работа и трафикът ще бъде значително по-интензивен. Снежната покривка в града достигна 20 сантиметра. На този етап Летище Бургас и пристанищата в морския град остават отворени.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Арестувани в Бургас за купуване на гласове

В Бургас се провежда акция срещу купуването на гласове...

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...