четвъртък, май 2, 2024

Бургазлии решиха: Да се купи кувьоз за УМБАЛ Бургас от дарението на Константин Бачийски

Date:

Сподели новината.

Каузата за закупуването на модерен кувьоз от най-ново поколение за нуждите на Неонатологичното отделение на УМБАЛ Бургас събра най-сериозна подкрепа в анкетата, инициирана от общинския съветник от СЕК Константин Бачийски .

Младият парламентарист обяви, че дарява всичките си заплати като общински съветник за закупуване на модерна апаратура за здравеопазването на Бургас. Става въпрос за десетки хиляди левове – жест, който малцина преди него са правели.

Константин Бачийски потърси мнението на бургазлии и обяви няколко каузи, за които в последната седмица можеше да се гласува. Най-сериозна подкрепа – 44 % събра предложението за закупуването на нов кувьоз за Неонатологията.  В отделението, което спасява животите на новородените, има няколко кувьоза, но те са дарени през 90-те години и вече са морално остарели.

“Може би чисто емоционално повечето хора подкрепиха идеята за закупуване на кувьоз заради това, че е свързан с живота на новородените”, каза пред Флагман.бг Константин Бачийски . На второ място в гласуването е хирургическият микроскоп за неврохирургията на УМБАЛ Бургас, а на трето – мобилният рентген.

“Ще търся начини как постепенно да реализираме и останалите предложения. Осъществяването на всяко едно от тези предложения би помогнало, или би спасило различни хора, и като цяло ще допринесе за подобряване на здравеопазването в региона. Заради това е важно да се реализира всяко едно от тях”, допълни общинският съветник.

Източник: Флагман.бг

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....