събота, април 20, 2024

БСП връща мандата и тръгва на нови избори

Date:

Сподели новината.

БСП ще върне мандата за съставяне на правителство, когато им бъде връчен от настоящия президент Росен Плевнелиев. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция в НДК.

“Когато ми бъде връчен мандат – ще го върнем”, категорична бе Нинова. Тя припомни, че с 38 депутати в парламента няма да участват в управлението.

Нинова заяви, че ще се борят да бъдат първа политическа сила на предстоящите парламентарни избори и тогава ще правят кабинет.

Корнелия Нинова даде категорична заявка, че няма да управлява с ДПС. Левицата щяла да се бори за първото място на предсрочни избори.
БСП няма да приеме, ако получи покана от ДПС за съставяне на кабинет. В рамките на този парламент, БСП няма да участва в никакви конфигурации, категорична е Корнелия Нинова в отговор на въпрос.

“Поздравявам ви, че гласувахте”. С тези думи Нинова се обърна към избирателите. Поздрави новите стопани на “Дондуков 2” за стоицизма. Вие сте бойци и аз се гордея с вас. Поклон пред вас, обърна се към червения актив.

Нинова благодари на всички избиратели на други формации, застанали зад генерал Румен Радев и Илияна Йотова.

Съкрушителна победа на Радев срещу Цачева

Съкрушителна победа на Радев срещу Цачева

59,41% от гласувалите на балотажа са подкрепили генерала

Соцлидерът настоя за политическа мъдрост и спокойствие на народа. Между нас има един политически лидер, който се опитва да всява страх, критикува тя Бойко Борисов. Спокойно и по конституционен ред трябва да продължи работата на Народното събрание. Целта е да се приеме Бюджет 2017. Трябва да започнат дебати за изборните правила, обясни Корнелия Нинова.
Да работим по приемането на бюджета и за промяна на изборните правила, настоя соцлидерът.

Тя обеща просперитет на народа. За това и трябвало да работят политиците ни.

За съдебната реформа Корнелия Нинова даде заявка да се търси най-добрият опит. За Велико Народно събрание трябва да се постигне съгласие от 2/3 за нова Конституция. Ще дадем на народа си алтернатива на политиките, подчерта лидерът на БСП за бъдещите й партийни планове.

За мен Бойко Борисов не е държавник, обвини Нинова и допълни, че той поставя страната като заложник на загубата си и егото си.

Господин Борисов е държавник, смята пък Румен Радев. Той обаче се съгласи, че последните му действия не били държавнически. Човек, който е държавник, трябва да може да надмогне егото си, заяви Радев. Борисов не можел да си представи, че ще трябва да работи с човек, когото не може да контролира.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

ЦИК рапортува на президента: Ще се справим с избори 2 в 1

Президентът Румен Радев проведе среща с представители на ЦИК,...

НС гласува и проект на решение за гарантиране на финансовата стабилност

Народното събрание включи в дневния си ред и гласуването...

Министри отказват пост в служебния кабинет на Главчев

Министрите в оставка в правителството на акад. Николай Денков...

Общинските съветници от ПП СЕК подкрепиха създаването на „Фонд за развитие на Летище Бургас“

Очаквано, общинските съветници от Средна Европейска Класа категорично подкрепиха...