неделя, април 28, 2024

Братя Диневи ще развият моделите “Лудогорец” и “Литекс”

Date:

Сподели новината.

Митичните бизнесмени брая Диневи ще инвестират солиден капитал в нов футболен проектв модерното туристическо селище Свети Влас.Той ще бъде изцяло издържан финансово, като по параметри и методика ще копира тези на “Лудогорец” и “Литекс”, но с няколко подобрения. Идеята е да създадат голяма футболна академия, с постепенн инвестиции, без да бързат с резултатите. Вече стана ясно, че до една година Свети Влас ще иман нов собствен стадион, построен с пари от европейските програми и средства на община Несебър. Той ще струва общо 10 милиона лева. Диневи ще инвестират допълнително същата сума в нова база за детско-юношенски футбол, с 16 нови зетревени игрища, възстановителен център, учебни зали и удобно общежитие за младите футболисти. Планира се в академията да тренират над 200 деца от цяла България от всички възрастови групи. Няма да плащат такси, но щесе селектират на базата на качествата и перспективата си. В проекта ще бъдат привлечени най-добрите родни екперти, но ще има и треньори – консултанти от чужбина. До година – две ще бъде свормиран и мъжки отбор, като целта е той постоянно да вдига класата си и до 5-6 години да бъде фактор в Европа. За целта ще се използват играчи от собствената академия, но и такива от чужбина, но задължително с доказани качества.

Диневи ще инвестират общо 50 милиона лева в цялостната реализация, като при добро негово развитие ще се увеличи и капацитетът на стадиона в Свети Влас. Идеята е до едно десетилетие селището да бъде един от водещите футболни центрове в България и на Балканите. Това ще бъде мощен стимул и за туризма в региона. Отделно, Диневи искат да привличат и отбори за зимна подготовка в Свети Влас през следващите години, което ще доведе до увеличаване на приходите в техните хотели и бази. Заради това и ще се направят инвестициите в нова база, като при необходимост  те ще бъдат увеличени. Амбицията е Свети Влас да стане като турския куррот Анталия, който през зимата привлича десетки отбори за подготовка, което пък му носи десетки милиони евро допълните приходи.

Самите Диневи имат инвестиции в туризма, строителството, развлеченията, хазарта, транспорта, селското стопанство, консултантските услуги, като тяхната империя е с активи от над 3 милиарда евро.

 

 

 

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Съдът спря вписването на новия шеф на БФС в Търговския регистър

Софийският градски съд (СГС) спря вписването в Търговския регистър...

Станимир Стоилов не спира да пълни касата на Левски

Станимир Стоилов вече не е на "Герена", но благодарение...

НАП запорира сметката на “Локомотив” (Пловдив)

Националната агенция за приходите (НАП) е наложила запор на банковата сметка...

Играч от Русе разсипа съдията срещу Левски

Опитният нападател на Дунав Мирослав Будинов беше много ядосан...