сряда, май 8, 2024

Арена Бургас става най-добрата зала в България

Date:

Сподели новината.

Спортният министър Красен Кралев проучи лично от президента на европейската лека атлетика Свен Арне Хансен за възможностите Бургас да получи домакинството на европейско първенство в зала.

Двамата разговаряха покрай гостуването на Хансен в България заради заседание на състезателната комисия на Европейска атлетическа асоциация (ЕАА) и маратона на София.

Кралев проучи какви са възможностите за домакинство на първенството през 2021 или 2023 г. в строящата се “Арена Бургас”, която е проектирана с насоченост към леката атлетика.

Документите за шампионата през 2021 г. трябва да се подадат до есента на 2017 г. “Одобряването на домакинствата минава през тежка процедура и множество инспекции от различни комисии на ЕАА”, се казва в съобщение на министерството.

Кметът на Бургас Димитър Николов се надяваше да приеме европейско първенство през 2019 г., но строежът на залата се забави. Той се отпуши с прехвърлянето й към държавното дружество “Академика 2011” и използването на 35 милиона лева от неосъществения ремонт на Зимния дворец.

“В момента за нас е приоритет реновирането на спортната инфраструктура и работим усилено по ремонта на зала “Фестивална” и изграждането на новата зала в Бургас, която ще се използва основно от леката атлетика”, каза Кралев на срещата.

“Провеждането на зимната подготовка е проблем от дълги години и правим всичко възможно за разрешаването му. “Фестивална” ще се използва основно за тренировки, а залата в Бургас за международни състезания от най-висок ранг”, каза още той.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Съдът спря вписването на новия шеф на БФС в Търговския регистър

Софийският градски съд (СГС) спря вписването в Търговския регистър...

Станимир Стоилов не спира да пълни касата на Левски

Станимир Стоилов вече не е на "Герена", но благодарение...

НАП запорира сметката на “Локомотив” (Пловдив)

Националната агенция за приходите (НАП) е наложила запор на банковата сметка...

Играч от Русе разсипа съдията срещу Левски

Опитният нападател на Дунав Мирослав Будинов беше много ядосан...