петък, май 17, 2024

Ад в небето над Гюльовца

Date:

Сподели новината.

 

Селскостопански хеликоптер се разби край село Гюльовца. Пилотът е загинал на място. Според първоначалната версия, става въпрос за човешка г
Машината е била управлявана от 61-годишният Митко Христов. Около 11 часа той зарежда хеликоптера на базата край село Порой. Лети към големите засадани масиви близо до село Гюловца, което пък се намира на 12 километра от Несебър.  Пилотира около 15 минути, слек което губи контрол над машината и пада на земята. Летателният апарат е тотално разбит,а неговия пилот загива на място.

На мястото на катастрофата имаше солидно полицейско присъствие. За разследването дойдоха и допълнителни екипи. Екпертите обаче не пожелаха коментар.

В село Гюловца познават Митко Христов. Той е пилот от повече от 30 -години. Цял живот се е занимавал със селскостопанска авиация. В последните години е развивал личен бизнес, като разбитият хеликоптер е бил негова собственост. Според приятелите му Митко е бил истинска професионалист.

Разследването по случая продължава. Според първоначалните заключения няма данни за умишлено външно посегателство или терористичен акт. Предполага се, че Митко Христов е бил подведен от силния вятър, въпреки, че е летец с голям опит.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Hoвaтa вoйнa в Изpaeл вeчe yнищoжи индycтpия зa нaд $8 милиapдa

Maлĸo пoвeчe oт 48 чaca cлeд бeзпpeцeдeнтнaтa aтaĸa нa...

Българките в султанския харем

Филмовата сага „Великолепният век“ спечели телеманите не само в...

Румънски боен кораб удари мина в Черно море, която се взриви

Кораб на Военноморските сили (ВМС) на Румъния се удари...

Цената на петрола спада заради Китай и САЩ

Цената на петрола завършва "на минус" през изминалата търговска...