Сподели новината.

Новият сарай на Ахмед Доган се превърна в напълно непревземаема крепост. Незаконният обект стана беше построен със съдействието на няколко институции, …

начело с община Бургас. Така досегашинят кмет Димитър Николов влезе в странна, но предателска прегръдка с бившия лидер и настоящ сив кардинал на незаконната и противоконституционна партия ДПС.

Именито на Ахмед Доган се намира в залива до нос Чукалята, което е едно от най-красивите кътчета на Бургаския залив. Бившият лиред на ДПС е превърнал мястото в непревземаема крепост. Завзел е незаконно общинския път, който води към строителния обект, като охраната не допуска хора там.

След дълги опити успяхме по част от скалите и бреговата ивица да доближим имението. Вижда се, че там се строи незаконна оранжерия. Мястото е засипано с огромни количества пръст и чакъл, вътре е така нареченият хотел по документи, който всъщност прилича на истинска ориенталска сграда.

Официално инвеститор в обекта се води фирма „Хермес Солар“, която е една от обрача фирми на Доган. Проектът е изготвен от архитект Калин Тихолов. Той също е  приближен до ДПС. Неговото име се спряга с опитите да промени ОУП на община Бургас през 2008 година, както и със случая Дюнигейт и друг ОУП, този на община Царево, който също се оказа скандален, и според, който трябваше да се застрои и бетонира цялото крайбрежие там. Най-интересното е, че фирмата Хермес Солар има и 18 милиона евро дългове към фалиралата КТБ. Така може да се окаже, че сараят на Доган е построен с откраднати напрактика пари.
Официално инвестиционно предложение се води  „Изграждане на сграда за водна спортна база и басейн“. Напрактика е ориенталски дворец, като от скоро до него има вече и оранжерия, също незаконна, както показахме. Строи се и яхтено пристанище, също без никакви документи и разрешения.  Подробният устройствен план е гласуван на 28 март 2013 година. Община Бургас дава разрешение за строеж на 30 юни 2014 година. Строителни дейности обаче има още в началото на юни. Всичко това става със съдействието на община Бургас и кмета Димитър Николов. Мястото е и част от защитена местност „Бакарлъка“, но това се подминава от всички институции. Напротив, този дворец се строи с тяхното съдействие. За предателската прегръдка между местната власт и скритите договорки между кмета Димитър Николов и ДПС, четете в следващи репортажи. В поредица от репортажи ще ви информираме за този скандал, който упорито се укрива от управляващите в Бургас и тяхната придворна клика.