понеделник, май 20, 2024

В наркобизнеса в Бургаско останаха само дребни риби

Date:

Сподели новината.

В момента няма голяма организирана престъпна група, коята да действа на територията на Бургаска област.

Това обяви директорът на областната дирекция на полицията – Бургас Калоян Калоянов. Според него времената  на силови босове от калибъра на Митьо Очите вече е невъзможно да се повторят. Според Калоянов има и спад в криминалните прояви на територията на областта. Той не отрече и, че българските полицаи остават ниско платени.

В региона няма голяма организирана банда, която да осъществява престъпна дейност. През лятото най-големия пазар за пласиране на наркотици беше курортът Слънчеl бряг.  Наркоразпространението се осъществява от малки групи или солови играчи, познати още в контингента като шанаджии. Няма информация, че бивши наркобосова от калибъра на Митьо Очите осъществята криминална дейност. В момента на територията на региона действат няколко разпокъсани групи, които са независими една от друга и имат самостоятелни източници за зареждане с наркотични вещества. Картината е много по-различно от преди няколко години, когато тази дейност беше монополизирана.

Калоянов отчете добри резултати при разкриваемостт на престъпления през тази година. Той обаче не отрече, че българските полицаи продължават да бъдат нискозаплатени.

Според шефа на бургаската полиция заплащането на полицаите е в пряка зависимост от цялостната икономическа ситуация в страната и е в директна връзка с другите обществени сектори.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Трагична смърт край Кюстендил

Пешеходец е загинал, след като е блъснат на пътя...

Иманярски канал от България към САЩ ползвал обществени пощи

От САЩ са ни върнали древен шлем и други...

Скоро няма да можете да си купите SSD на Western Digital

Cepиoзнa пpoмянa щe нacтъпи нa xapдyepния пaзap пpeз втopaтa...

Касапницата в Меричлери, причинена от 17-г. момиче, завърши с труп

В болница в Пловдив почина 83-годишната жена, която бе...