Митко Събев отказал „компенсации” за стадион Черноморец

0
394
11ff9b4c887cc2e009006cc7fd3aeb4c
11ff9b4c887cc2e009006cc7fd3aeb4c
Сподели новината.

Босът на финансово капитулиралия ПСФК Черноморец Митко Събев е водил тайни разговори с кмета на Бургас Димитър Николов….

Босът на финансово капитулиралия ПСФК Черноморец Митко Събев е водил тайни разговори с кмета на Бургас Димитър Николов. Той е получил предложения да бъде компенсиран с дурги земи на територията на общината, за да се откаже от стадион Черноморец. Както е известно, спортното съоръжение е апортирано в капитала на дружеството, което е в състояние на практически фалит. Николов е предложил над 200 декара земя край кварталиге Ветрен, Крайморие и Сарафово. Срещу това Събев е трябвало да върне апорта на общината и да се откаже от финансовите си претенции към клуба. Факт е, че босът на клуба е едновременно и кредитор-като физическо лице и чрез няколко фирми от неговото обкръжение.

Той обаче не се е съгласил с офертата на кмета. Така казусът остава нерешен. Преди месец Димитър Николов шумно обяви, че ще върне стадиона на бургазлии, но това на този етап изглежда химера. В момента дълговете на клуба са за над 25 милиона лева, а натрупаните загуби вече надхвърлят 70 милиона.

автор: Найден Петров

--------------------------