сряда, февруари 28, 2024

КАК ДА ЗАЛАГАМЕ УСПЕШНО НА ФУТБОЛНИ СРЕЩИ

Date:

Сподели новината.

Спортните залагания са един от най-популярните видове хазарт, който просперира значително през последните години.

Появата на множество нови и нови букмейкърски къщи, вариациите в залозите и екстравангантността в предвижданията създадоха твърде благоприятно място за виреене на букмейкърите и ние, залагащите, трябва да се научим как да се справяме с капаните на тези нововъведения. 

Моят личен опит се гради на над десетгодишна практика в залаганията,която ми помогна да се усъвършенствам и да се науча да максимизирам условията за залагане и прогнозиране предоставени на пазара. В ранните години това бе просто забавление, наситено със символични суми,фенски пристрастия и хаотичност. В средните започнах да притъпявам последните две,а в последните изградих комплесна система, в която доминира нуждата от висока познаваемост и финансови облаги. 

Целта на следващите редове е да запознаят всички заинтригувани с начини на залагане и позиция. В тях ще изложа видовете залагащи, своята стратегия, какво е селектиране,персонално следене,видове първенства,седмичния календар и какво трябва да избегнем. Не обренеменявам никой с написаното.

В света на футболните залози същеструват три основни вида залагащи – печеливши,губещи и арбитражни. Букмейкърите са задоволени от наличието на първите два вида, тъй като губещите са тези, които движат рулетката на победата, а без печелившите губещите нямаше да имат същия стимул и детерминация за залагане. Букмейкърите обаче не толерират третия вид залагащи,както и аз. Арбитражите са хора,които използват модерен софтуер,който следи изкъсо коефициентите и при най-леката промяна сигнализира на своя господар,който веднага залага без значение кой е мачът. Този нов вид система на залагания е в разрез с цялостния дух на дадения феномен и генерира ново поколение от залагащи, които “убиват” тръпката, емоцията и страстта от прогнозирането, но букмейкърите, както винаги намериха противодействие и просто използват два пъти по-мощен софтуер, който да засича самите арбитражи и да лимитира сметките им. Това са трите вида залагащи,като сега ще премина към излагането на своята стратегия,с която се надявам някои хора да преминат към страната на печелившите.

Всъщност моята стратегия е съвсем проста, разграничаваща се от сложните и комплексни схеми и системи, които излагат на показ букмейкърските къщи, с които основно объркват и замъгляват преценката на играчите. Двоичната система е тип,в който внимателно се селектират два мачa със ставки между 1.75 и 2.45. Техният подбор е изключително важен, затова е и важно залагащият да има прилични футболни познания и добър набор от първенства и отбори, които да следи изкъсо. Никой не може да следи всяко първенство и всеки отбор,но гъвкавият играч е длъжен да наблюдава набор от около 18 до 20 и нагоре отбори,които да му създадат едно от най-важните неща в залаганията – алтернативен вариант. Алтернативният вариант има за цел да предостави на играча друга опция за залагане, разграничаваща се от масовия залог. Така наречените “масови мачове” крият сериозен риск и те са в основата на букмейкърския просперитет. Препоръчително е да се избягват грандовете(Г-12) и някои по-стойностни отбори,които правят мимолетни серии и да се заменят с тимове с по-слаба популярност и мачове с по-ниска залагаемост. Алтернативният вариант накратко селектира най-добрия подбор на среща извън топподборите. Затова персоналното следене е толкова важно, тъй като то осигурява опцията на масовия залог. Селектирането на тези два мача с изгодни ставки трябва да включва знаците “1” и “2”,тъй като знак “Х” и залогът Под/Над 2.5 гола крият сериозни капани в самата си същност. Избягвайте ги и търсете “златната среда”.

Нека да преминем към подбора на първенства.Те се делят на три вида – фаворизирани, дефаворизирани и променливи. Фаворизираните включват шампионите на Англия(от Премиършип до Конфърънс), германската Първа Бундеслига, френската Лига 1, италианската Серия “А”, испанската Примера Дивисион, турската Суперлига и ранните периоди на шведската Алсвенскан и ирландската Премиърлийг. Тази група от първенства крие най-малко рискове от манипулации,тъй като това са топшампионите и при тях може най-често да се търси логика и резон. В Швеция и Ейре това важи приблизително до 20-25 кръг, а след това се задействат вътрешни машинации,които карат залагащите да се отдръпнат от тези първенства. Дефаворизираните са – холандската Втора дивизия(Юпилер лийг), френската Лига 2, Сегунда дивисион,Серия “Б”, Втора Бундеслига и по-малките първенства (България,

Румъния, Хърватска, Сърбия, Македония, Кипър, Естония, Албания, Финландия, Малта, Полша). Тази група от първенства е препоръчително да се избягва,тъй като шансът за манипулация при нея,особено в по-малките държави е най-голям. Вторите първенства на Франция,Холандия,Испания,Германия и Италия крият много капани и като цяло са неблагоприятна среда за залагане. Променливите – Гърция, Португалия, Белгия, Холандия(Ередивизие), Австрия, Норвегия, Русия, Израел, Южна Америка. Това са първенства,които съчетават и двата по-горе споменати вида. Масовият залог при тях не е препоръчителен,но често създават добри предпоставки за излизането на висок коефициент. Това категоризиране на първенствата има за цел да предупреди залагащите къде е най-благоприятно и от кое трябва да се пазим. 

След селектирането на шампионите,ще анализирам и седмичните тиражи,които се делят на “midweek” и “weekend”. Midweek, който включва тиража от вторник до четвъртък не е особено атрактивен,тъй като предлага по-малък набор от мачове и съответно по-малко алтернативи. Вторник и четвъртък са дни,които е желателно да се избягват или да се комбинират със сряда,дори и в случаите,когато има Шампионска лига и Купа на УЕФА. Сряда е денят от “midweek” тиража,който ви дава картбланш да залагате,тъй като събира винаги най-много събития от седмичните мачове,независимо дали са срещи от вътрешните купи на страните,междинни кръгове,Шампионска лига или квалификации за Световно или Европейско първенство.Сряда създава добър избор за алтернативен залог и в същото време множество масови. “Weekend” тиража е най-добре познат на всички,но и крие най-много опасности. Избягвайте задължително петък и понеделник и съсредоточавайте вниманието си върху същинския weekend – събота и неделя. В петък се играят твърде много срещи със съмнителен характер,включително Лига 2 и Юпилер лийг и единствено двете професионални дивизии на Ейре създават предпоставки за добър залог. Понеделник е денят на букмейкъра – ако някой “bookie” е назад по една или друга причина от успешна успеваемост на играчите в събота и неделя,то той определено “избива” в понеделник.Това става по две причини:

  1. В понеделник срещите подлежат на най-висока манипулация и няма почти никакви опции за алтернативен залог.
  2. Играчите,които са претърпяли крах през същинския уикенд се “хвърлят” да “избиват” своите капиталовложения в понеделник и попадат в по-горе споменатия капан.

 

Събота и неделя създават най-голям подбор на срещи и алтернативни залози. Това са дните,в които трябва да се концентрирате и да потърсите най-правилните срещи,избягвайки от масовите. Има три неща,които залагащият трябва да се научи да избягва, когато прави своите прогнози и съответния залог – алчност, фенски пристрастия и хаотичност и разчитане на късмет. Алчността е движещата сила на букмейкърите,тъй като тя се проявява в почти всеки играч и не само,че го подтиква към по-големи парични залози,но и замъглява преценката му. Не бъдете алчни! Избягвайте фенските пристрастия и нанасянето на знак за любимия отбор,само защото…ви е любим. Подкрепяйте го на стадиона или пред телевизора и потърсете по-добър залог. Никога не разчитайте на късмета – това е абсолютната грешка при залагането. Късметът, съдбата, фортуна нямат нищо общо с правилното прогнозиране. Те заемат не повече от 10 процента от цялостния пакет нужди на залагащия за успех.

Това са основите на успешното залагане и прогнозиране,които имат за цел единствено да улеснят задачата ви следващия път,когато понечите да напишете знак във фиша.Бъдете живи и здрави и много успехи в света на футболните залози!

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Най-лошото на старостта не е слабостта на тялото, а безразличието на душата

В книгата си “Изкуството да живееш” известният френски писател...

Лунен камък разкри истинската възраст на естествения спътник на Земята

Лунен камък, донесен от екипажа на мисията „Аполо 17“,...

Допълнителна чаша неподсладено кафе всеки ден помага за отслабване

Пиенето на една допълнителна чаша кафе дневно може да...

Учени разкриват защо с възрастта ходът на времето сякаш се ускорява

С напредването на възрастта поговорката “времето лети” сякаш става...