Български гражданин уби хазяина си Мустафа в Англия

0
53
c19ea886810f2eafc45fb98171f4c04c
Сподели новината.

Български гражданин беше пратен в английски затвор, докато делото за убийство срещи него се води в Old Bailey. 35-годишният Мирослав Иванов е обвинен за убийството на своя хазяин.

По думите му обаче той не е убиец, а е бил нападнат и се е защитил, пише bg-voice.com.

 

„Не съм страшилище. Не съм човек, от когото хората трябва да се страхуват. Не съм убиец, той ме нападна“, заяви Мирослав по време на изслушването си.

Благодарение на преводач Иванов разказа за случката, която го е довела обратно в Англия, след като се е прибрал в България, но е бил повикан заради делото срещу него.

Всичко започнало през април миналата година след скандал със 78-годишният Мустафа Йълдъръм, в чието жилище Мирослав живеел в Бърмондси.

Той го ударил по главата. Последвало оплакване, арест за Иванов и обвинение в нападение.

През това време Мустафа бил в болницата. Лекарите обаче го изписали, а българинът бил освободен от килията.

Мирослав побързал да се върне в България, за да си спести проблемите, които се показвали на хоризонта. За зла беда обаче Йълдъръм получил мозъчен кръвоизлив и починал.

Така Мирослав се сдобил и с обвинение в убийство.

Той се върнал в Обединеното кралство на 29 юли. Властите го разпитали, връчили му обвинителния акт и го пратили обратно в ареста.

По време на делото Мирослав бил представляван онлайн от адвокат, тъй като по това време от колегията протестирали.

Съдията изслушал мотивите и оправданието му, след което насрочил ново дело за пледоарии и върнал Мирослав обратно в ареста.

--------------------------