Български аферист подлуди Австрия

0
292
768x432 11
Vienna, Austria. February 20, 2019. Close up of austrian police car on Vienna street.
Сподели новината.

53-годишният Полихрон Луков от Поморие току-що бе конвоиран до съдебната зала, където след минути ще се гледа мярката му за неотклонение. 

Той е издирван за престъпления в Австрия. Прокуратурата в град Вела е издала европейска заповед за арест, защото го подозира в множество измами, сред които изработването на фалшиви документи – испански дипломатически паспорти и лични карти, съобщава “Флагман”.

Полихрон бе задържан на 13-ти септември на яхта в поморийския залив. Антимафиотите са атакували плавателния съд и са го арестували, а операцията е подпомогната и от австрийските служби. При претърсването на яхтата, два автомобила и два адреса, са иззети множество фалшиви документи, удостоверения и печати.

Полихрон впечатляваше с луксозния си начин на живот – той имаше Майбах, Ролс-ройс, яхта, няколко жилища. Според разследващите се е представял за Леон Луке, посланик на Федерация Сейнт Кристофър и Невис (островна държава в Северна Америка, бивша британска колония, б.а.). Дори при ареста на яхтата, той е твърдял, че е чужд гражданин и искал превод от френски или испански. Очаква се да прави подобни циркове и в съдебна зала.