неделя, май 5, 2024

Санираща фирма остави граждани без покрив, общината я удари с тежка санкция

Date:

Сподели новината.

Община Бургас ще глоби фирма изпълнител на саниране, която остави блок в бургаския квартал „Изгрев” без покрив. Представители на администрацията проведоха оглед на блока, след което коментираха, че това е първият възложен блок за саниране на фирмата и ако щетите не бъдат оправени в кратки срокове, ще прекратят договора. Фирмата изпълнител е била наета от общината в рамките на европейската програма за саниране на блоковете.

При огледа на пострадалия блок 9 са видени влага, мухъл и изгорели уреди. От общината са категорични, че ще следят отблизо дали ще бъдат отстранени щетите и дали това ще бъде изпълнено в срок.

„Смятам, че фирмата ще си изпълни ангажимента да възстанови за собствена сметка всички щети, които са нанесени в апартаментите на хората. Ако това не се случи, ние имаме възможност да задържим гаранцията по изпълнение на договора. Със сумата, която е по тази гаранция, колкото е възможно също да обезщетим хората”, коментира заместник-кметът на Бургас Чанка Коралска.

Очакванията са в петък фирмата да има готов авариен план за работа, за да успее да приключи в срок санирането на блока. Според техническия ръководител на проекта до 10 ще бъдат възстановени всички щети на пострадалите семейства.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....