събота, май 4, 2024

Бургас със седем пъти по-малко пари от София

Date:

Сподели новината.

221 275 млн.лева е заложената финансова рамка на Община Бургас за 2018 година.

Проектът за бюджет вече е публикуван в официалната страница на администрацията. Той не се различава съществено от миналогодишната маркорамка, която бе малко над 220 млн.лева. Основният акцент отново ще е върху образованието и инфраструктурата.Общата сума е седем пъти по-малко от това, което е заложено като бюджет на София. В столицата обаче живеят много повече хора.

Обсъждането на бюджета на Бургас е на 8 януари в дома на НХК и на 9-и януари от 18 часа в спортна зала „Никола Станчев” в бургаския ж.к.”Меден рудник”.

По приходната част 38 млн.лева се очаква да постъпят от имуществените данъци – данък върху недвижими имоти, върху наследство и превозни средства, други 32 млн.лева се предвижда да постъпят от продажба на имущество(5 млн.лева), стоки, услуги и продукция(7,69 млн.лева), наеми на земя 1,4 млн. лева и други. От глоби и санкции очакванията са за 2,3 млн. лева

В сектор „Отбрана” по разходната част са заложени 172 хил. лева за ликвидиране на последиците от наводнението, 30 хил. лева за превантивна дейност за бедствия и аварии, 20 хил. лева помощ за ОД на МВР в Бургас и 20 хил. лева за жандармерията.

В сектор „Здравеопазване” са предвидени 565 хил.лева за детската кухня, 120 хил.лева за програмата ин витро, 150 хил.лева за кожно-венерическото отделение. Общината ще продължи и социалната си програма „Домашен патронаж”, където са заложени 1,88 млн.лева

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....