четвъртък, май 2, 2024

Очакват предсрочно пускане на “Струма” между Кресна и Сандански

Date:

Сподели новината.

Над 50 хил. тона асфалт са положени досега на АМ “Струма” в участъка между Кресна и Сандански. Изпълнението на 24-километровия участък – лот 3.3, от автомагистралата върви с много добра организация на работата. Ако няма непредвидени метеорологични обстоятелства отсечката ще бъде завършена в края на 2018 г., което е половин година по-рано от срока по договор.

Напредва работата по големите съоръжения. Готови са 90% от водостоците и 70 на сто от подпорните стени. В участъка между Кресна и Сандански има 2 пътни възела – п. в. “Струмяни” и п. в. “Сандански”, 25 големи съоръжения – мостове над реките Струма, Злинска, Градешка, Потока, Речичка, Санданска Бистрица, Лешничка, надлез над ж. п. линията София – Кулата, 9 селскостопански подлези и надлези, 4 площадки за отдих, на които ще има и тоалетни, и т. н.

 

За първи път в проект за строителството на автомагистрален участък е предвидено и изграждането на “Интелигентни транспортни системи”. Те включват станции за броене и управление на трафика, видео наблюдение, за измерване на теглото на превозните средства и за метеорологично наблюдение.

Изпълнител на лот 3.3 е Консорциум “Струма Лот 3.3”, в който участват: “ГБС инфраструктурно строителство” АД, “Пътстрой 92” АД, “Главболгарстрой” АД и “Геострой” АД. Строителният надзор осъществява “Пътинвестинженеринг” АД.

Участъкът от Кресна до Сандански – лот 3.3 от км 397+000 до км 420+624, е част от проекта: АМ “Струма” – лот 3.1, лот 3.3 и тунел “Железница”. Той се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез Оперативна програма “Транспорт и транспортна инфраструктура” 2014-2020 г.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Курсът на еврото продължава да се понижава

Курсът на еврото днес продължи да се понижава, след...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

Германо-швейцарска компания налива още милиони в Добрич

C пълeн ĸaпaцитeт paбoти paзшиpeниeтo нa зaвoдa зa гъвĸaви...