неделя, май 19, 2024

Откриха най-големият безмитен магазин на летище София

Date:

Сподели новината.

Най-големият безмитен магазин на летище София отвори врати, съобщават от Министерството на транспорта и съобщение. Обектът се намира на Терминал 2 на софийската аерогара.

Новата безмитна търговска зона е с площ от 1733 м². Тя се оперира от международната компания Avolta, с която СОФ Кънект имат сключен договор. Зоната е разположена на почти 200 м² и в нея се предлагат и български продукти.

Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Анна Натова изтъкна, че новата зона за безмитна търговия е изпълнена по най-модерните съвременни европейски и световни стандарти. По думите й се наблюдава оптимистична тенденция за нарастване на пътниците на летище София, като техният брой през миналата година е достигнал близо 7 милиона.

Тя посочи, че целта е в максимално кратки срокове да бъдат завършени планираните проекти в инвестиционния план на концесионера, част от които е зоната за безмитна търговия. Очаквам скоро да бъде открита и новата зона за храни и напитки, добави Натова.

Според нея с реализирането на тези проекти се изпълнява една от основните задачи, свързана с промяна облика на летище София и превръщането му в модерно и атрактивно летище, отговарящо на високите очаквания на постоянно увеличаващия се брой пътници.

В церемонията по откриването на безмитния магазин взеха главният изпълнителен директор на СОФ Кънект Хесус Кабайеро, генералният мениджър на Avolta за България Емил Георгиев, главният изпълнителен директор за Северна, Централна и Източна Европа в Avolta Валтер Зайб и търговският директор за Европа, Близък изток и Африка в Аvolta Алберто Иглесиас.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Тираджия лети като обезумял в село край Враца! Помете къща, дървета и стълбове

Тир е съборил пътен знак за пешеходна пътека, 3...

Трагична смърт на българин в Холандия

Влак блъсна и уби 22-годишен гурбетчия от Кърджалийско в Нидерландия,...

Бургас потъна в скръб! Тежък удар за града

Д-р Красен Генев от Бургас, специалист вътрешни болести, е...

Трагедия в Черно море, кораб потъна!

Трима души са обявени за изчезнали, след като кораб,...