четвъртък, май 9, 2024

Оперираха ръката на блъсната от автобус в кв. “Дианабад”, все още има риск за живота й

Date:

Сподели новината.

Екип воден от д-р Станислав Милев от Клиника по ортопедия и травматология е оперирал днес тежко пострадалата ръка на жената ранена при катастрофата в столичния квартал “Дианабад”. Успешно е направена вътрешна фиксация на фрактурата на горен крайник. Операцията е продължила час и половина. Жената е стабилизирана, но все още е с опасност за живота. Това съобщиха от пресцентъра на УМБАЛ „Св. Анна” в София.

На следващ етап от лечението на жената и предстоят пластични операции и възстановяване на меките тъкани. Тя беше приета в КАИЛ (реанимация) на УМБАЛ “Св. Анна София АД с политравма (множество тежки фрактури на таза, единия крак и едната ръка, контузия на бял дроб и черепно-мозъчна травма). За съжаление при първата операция (на долен крайник) се наложила ампутация на крака, съобщават още от лечебното заведение.

При катастрофата в София, която стана миналата седмица, шофьор на автобус на градския транспорт изгубил контрол над градски автобус номер 94. Влязъл в насрещното и ударил автомобил и 52-годишна пешеходка. Инцидентът се случи на ул. “Никола Габровски” в кв. “Дианабад” в София. В резултат на инцидента пострадаха четирима, включително и шофьорът на автобуса. Те са настанени в различни лечебни заведения в столицата./ “24 часа”

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Потресаваща наглост! Източиха нафтата на чешки тир край Монтана

Задържаха 21-годишен жител от област Видин за кражба на дизелово...

Извънредна ситуация в Горна Оряховица, МВР активира Жандармерия и спецполицаи

Спешна намеса на Жандармерия и маскирани полицаи се наложи...

Видин скърби!

Почина актьорът и дългогодишен директор на видинския драматичен театър Петко Петков,...

Тираджия счупи рекорда у нас! Шофира с 4,25 промила

Задържаха 42-годишен мъж за шофиране след употреба на голямо...