вторник, май 21, 2024

Румен Радев търси стратегическо партньорство с Южна Корея

Date:

Сподели новината.

Държавният глава Румен Радев и заместник-председателят на Националното събрание на Република Корея Чънг У-тек обсъдиха на среща в президентството днес възможностите за задълбочаване на двустранното сътрудничество в областта на икономиката и инвестициите. Информация за срещата бе представена от пресцентъра на президентството

По думите на Радев Република Корея е важен партньор в Източна Азия за страната ни. Според него активният политически диалог и потенциалът в двустранните икономически, културни и политически връзки са солидна основа, върху която сътрудничеството между двете страни да бъде издигнато до ниво на стратегическо партньорство.

Румен Радев потвърди поканата си към президента на Република Корея Юн Сук Йол да посети страната ни продължаване на двустранния диалог на най-високо политическо равнище.

Като особено перспективни области на двустранното сътрудничество на срещата са откроени информационните и комуникационни технологии, електрониката и електрическата мобилност, аутомотив сектора, отбранителната индустрия, индустриалното сътрудничество. Обсъдено е и засилване на партньорството в сферата на образованието и науката.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Драматична продажба на голям завод в Ловеч

Πopeдeн oпит зa paзпpoдaжбa нa aĸтивитe нa фaлиpaлия лoвeшĸи...

Психопат вилня в Берковица

Мъж изпотроши стъклата на четири коли в Берковица, съобщава БНР. На...

Страшен въргал в бързия влак край Видин

Пътуващ в бързия влак от Видин до Курило мъж нападна...

Драматичен инцидент: Тираджийка висна от голяма височина над река, попадна в капан!

В интернет се появи видео от епична катастрофа на...