неделя, май 5, 2024

Изложиха болид от “Формула 1” на Международния панаир в Пловдив

Date:

Сподели новината.

Болид, участвал в състезания от „Формула 1“, пристигна на Международния технически панаир в Пловдив. Мощният автомобил стана сензацията на щанда на фирма „Тексимп“, предлагаща металообработващи машини от световни марки. Сред тях е и Haas Automation, която има собствен отбор за „Формула 1“. Общото между болида и тези експонати са високите технологии, които са използвани за създаването им, обясниха експерти.

Присъствието на болида е само едно от екстравагантните дизайнерски решения в изложбата „Машиностроене“.  Участниците в нея използват уникални начини за представянето си. Например щандът на „Елпром Троян“ съчетава продукти, мултимедия, 3D мапинг и аранжировки с цветя. Избрана е суперавангардна визия, за да импонира на върховото изделие, с което фирмата се бори за златен медал. Това е дигитален интерфейс, с чиято помощ се следят едновременно параметрите на 16 електромотора.

Елегантни са и експозициите в изложбата „Автосвят Пловдив“, където високите технологии също диктуват модата. Те присъстват във всички леки и товарни автомобили, автобуси, микробуси и специализирана техника от последно поколение. Интересни са трите продуктови серии на Ford Trucks, камионите Isuzu, All-New Hyundai i30, новите модели на Škoda – Rapid и Karaoq. Очаква се една от сензациите да стане „Лада Веста“, която е с високо  ниво на оборудване. Изложбата демонстрира и голямо разнообразие на асистиращи системи за по-безопасно и по-комфортно шофиране.

„Автосвят Пловдив 2017“ се откроява с по-силна бизнес ориентация. Има повече камиони и пикапи, комунални и специализирани машини, автобуси и микробуси. Например „Булавто“ представя товарните автомобили Ford Trucks, камиони и автобуси Iveco. Експозицията на „Исубус“ включва автобуси  и камиони Isuzu, а на „Автокам“ – автобуси Otokar и камиони КАМАЗ.

Предлагат се гъвкави схеми за лизинг и промоции, за да се улеснят фирмите, които искат да обновят и разширят своя автопарк. Сред най-атрактивните предложения са тези на марките Sitroen, Peugeot, Isuzu, Piaggio Commercial Vehicles,  Hyundai, Škoda, Toyota, “Лада“ и други. С персонално разработени лизингови схеми на „Би Ем лизинг“ може да се купят леки и товарни автомобили, автобуси и микробуси, специализирана техника.             

Изложбата „Аутотех“ отново предлага всичко за сервиза на автомобилите. Един от интересните експонати е гамата зарядни станции за електромобили за домашно и обществено ползване. Тя е разработена от „Елпром ЕМЗ“ и също кандидатства за златен медал.

Най-престижната технологична среща на Балканите продължава до 30 септември в Международен панаир Пловдив. В десетте специализирани изложби участват над 600 фирми от близо 40 държави.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Курсът на еврото продължава да се понижава

Курсът на еврото днес продължи да се понижава, след...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

Германо-швейцарска компания налива още милиони в Добрич

C пълeн ĸaпaцитeт paбoти paзшиpeниeтo нa зaвoдa зa гъвĸaви...