петък, май 17, 2024

Известен бизнесмен купува апартаменти за по 1000 лева в Бобов дол и ето какво прави с тях

Date:

Сподели новината.

„Бизнесменът Илин Карипов, който e съпруг на бившата председателка на ОбС – Бобов дол Нели Карипова, изкупува евтини апартаменти в Бобов дол за по 1000 лв., притесняваме се, че предстои заселване на някакви пришълци, за които нищо не се знае, може и престъпници да са”, за това сигнализираха жители на кв. „Еверест“ в Бобов дол, цитирани от „Струма.бг“.

„В блок 71 е купил 8 апартамента и още три в съседния. Предполагаме, че ще ги ремонтира и ще ги продаде на по-висока цена“, добавиха още гражданите.

Не изкупувам евтини апартаменти с цел продажба. Закупих техника за милиони левове за производството на машини, с което се занимавам от години.

В нашия район няма инженери и други специалисти и се наложи да търся от цяла България. Купил съм десетина апартамента, които са ремонтирани и годни за нормален живот.

В тях ще настаня да живеят специалисти в машиностроенето, които ще започнат работа в моята фирма, и идват хора от цяла България – Пловдив, Русе… Това е причината да купя апартаменти“, обясни Карипов относно бизнес начинанието му.

В Бобов дол цените на имотите са изключително ниски – продават се апартаменти за по 1000-3000 лв., изоставени от някогашни миньори, които след затваряне на мината си отидоха по родните места. Апартаментите им стоят празни от години и са готови да ги продадат евтино, тъй като не ги използват, а плащат само данъци.

Илин Карипов купи по време на приватизацията ЦОФ /Централна обогатителната фабрика/ към „Мини Бобов дол”.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Кирил Петков катастрофира тежко, има пострадали

Първа снимка от тежкия пътен инцидент с Кирил Петков. ...

Жестока трагедия с камион край Плевен!

63-годишен водач на товарен автомобил „Рено“, с прикачено ремарке,...

Важна новина за скок на цената на тока от 1 юли у нас

По-малко от 30% ще поскъпне тока за бита от...

Заради липсата на кадри: Германия губи милиарди

В анализ на Института на германската икономика се казва,...