събота, април 27, 2024

Страхотно! 6-годишното дете от Бургас, превозено със „Спартан”, вече е в добро състояние

Date:

Сподели новината.

6-годишното дете, превозено със „Спартан”, вече е в добро състояние. Предстои му възстановителна рехабилитация с оглед дългия престой в реанимацията на „Пирогов“. Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев и заместник-министър председателят по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев посетиха УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“.

„Такива моменти осмислят живота ни. Радвам се, че развръзката в този случай е положителна, че с общи усилия на колегите лекари от двете болници и спешна помощ и на институциите успяхме да спасим един живот“, посочи министър Меджидиев, цитиран от nova.bg.

„Това е поредното чудо, което осмисля не само един мандат на служебен министър, а целия живот на един човек. Нямам думи, за да изразя благодарността си към лекарите, които я спасиха“, заяви министър Демерджиев.

Припомняме, че на 21 февруари, дете на 6 години в критично състояние, с остра вирусна инфекция (грип А, преболедувало скарлатина) и съпътстващи усложнения, беше транспортирано със самолет „Спартан“ от Бургас до София. Министърът на здравеопазването координира възможността за осъществяването на полета с министъра на отбраната. Реанимационен екип на „Пирогов“ извърши консултация на детето в УМБАЛ – Бургас и след оценка на клиничното му състояние то беше транспортирано до София и приведено в Клиниката по детска анестезиология и интензивно лечение на „Пирогов“.

На място в „Пирогов“ двамата министри разговаряха с родителите на 6-годишното дете, които изразиха своята благодарност за оказаната помощ.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Starlink може да стане независима компания

Дocтaвчиĸът нa caтeлитeн интepнeт Ѕtаrlіnk e eдин oт ycпeшнитe...

Чиcтaтa eнepгия пpeдизвиĸвa… peĸopднa cдeлĸa в минния ceĸтop

Aвcтpaлийcĸият минeн гигaнт ВНР e нaпpaвил oфepтa зa бpитaнcĸия...

Зa дa зaмeни внoca нa pycĸи пeтpoл, Чexия щe пpaви дocтaвĸи oт дpyги 20 cтpaни

Cлeд paзшиpявaнe нa ĸaпaцитeтa нa тpaнcaлпийcĸия нeфтoпpoвoд ТАL, пpeз...

Изграждат две нови метростанции в столичния квартал “Люлин”

Планирано е изграждането на две нови метростанции в столичния...