вторник, май 7, 2024

Дъно! Изроди направиха нещо гнусно в Перник

Date:

Сподели новината.

5-годишно момченце от София има нужда от средства за лечение в чужбина. Малкият Сами е с ТЕЛК 85% и е с диагноза детски аутизъм. Скъпоструващото лечение обаче е непосилно за семейството му.

Сами не разпознава почти никого, не говори, не знае името си, не общува с други деца, не им обръща внимание, не е казвал дори “Мамо”.

 

Той се нуждае от лечение, логопед, ерготерапия, психолог и терапии, за да може да проговори и да бъде здрав и да общува с другите деца.

Нужни са ежедневни терапии и работа с психолог, логопед, електростимулация и звукостимулация, лечение с барокамера, които за месец струват над 2 000 лева.

Сами не може да говори и да общува както останалите негови връстници. Но се оказва, че има надежда той да може да проговори и общува като всички други деца.

Майка му копнее да го види да кара колело, да тича, играе и общува с другите деца, да чуе заветното “Мамо”.

Родителите на момченцето са открили банкова сметка за дарения, а доброволци са поставили дарителски кутии за него в град Перник. Преди ден обаче до майката на Сами достигат снимки, които показват в какво състояние е една от кутиите за дарения – някой “добър” човек я е откраднал, а след това я е захвърлил.

Грозното деяние провокира майката на Сами да напише следното в профила си във Фейсбук:

“Пиша и съм много огорчена и ядосана. Пиша и пръстите ми треперят. Всички мои приятели знаят, че синът ми Сами има нужда от лечение. Всеки път като откраднат някоя кутия се натъжавам, но когато я видях счупена и захвърлена – сърцето ми се срина… Не мога да си обясня какъв дребен “човек” трябва да си, за да откраднеш дарителска кутия за болно дете!

Толкова е низко и долно! Няма да кажа нищо повече! Отвратена съм! Повръща ми се от тези долни хора, които са го направили! Днес е Ден на Доброто! На тези същите уж “човеци” им пожелавам да им се върне добро, колкото лошо са направили!”.

Ева Марчева – майката на Сами, информира, че скоро заминават за трета вливка в Турция. Нужни са 130 000 лв. за лечението на момченцето със стволови клетки.

Родителите на Сами благодарят на всички, които ще го подкрепят финансово или чрез споделяне на кампанията.

Банковата сметка е в ЦКБ АД, клон Варна –

Силвия Георгиева Георгиева – Пенева

BG 96 CECB 9790 4023 5699 01 /за Георги – Самуил Марчев/

 

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Ад край Чирпан! Колите се движат с 15-20 км.ч.

Трафикът по магистралите в България е много тежък. Сега...

Гергьовден е

Днес се чества паметта на Св. Великомъченик Георги Победоносец, който е...

Благоевград скърби! Почина популярна бизнесдама

На 63-годишна възраст, след кратко боледуване, почина бизнесдамата Благородна...

Извънредна новина за полицая, катастрофирал пиян в Търново! Ето какво го застигна

Ръководството на Областната дирекция на МВР във Велико Търново...