четвъртък, май 2, 2024

Горнооряховският полицай, налетял сексуално на 14-г. момиче, го издебнал в банята

Date:

Сподели новината.

Родителите на 14-годишното момиче подало сигнал, че е жертва на сексуално посегателство от полицай, разказаха подробности за случая. В четвъртък вечерта 48-годишен служител на МВР беше задържан на работното си място, по подозрение, че е правил секс с непълнолетното момиче, настанено в поправителен дом за две седмици.

 

„На нас ни казаха, че е имала контакт с него. Никой не е казал, че е имало насилие. Тя се била съгласила. Тя е била уплашена”, разказват родителите пред Нова телевизия.

 

 

Вече четири дни майката и бащата на 14-годишното момиче са в неведение, какво се случва с дъщеря им. Знаят само едно – споделила е пред психолог, че полицай ѝ е посегнал, сексуално. Родителите ѝ разбират в четвъртък, миналата седмица.

 

„И ми казват: Може ли да дойдете в следствието? Имало инцидент. И аз питам: какъв инцидент? И той ми каза, че един от служителите е правил секс с нея. Не ме питай, как стигнахме до Велико Търново. Нито си заключих канцеларията, нито – нищо”, разказа майката.

 

Пазят самоличността си в тайна, защото се срамуват. 14-годишното момиче е осиновено от мъжа и жената от Горна Оряховица, когато е било на една година. Преди две седмици тийнейджърката бяга от вкъщи, за да търси биологичната си майка. Затова е била настанена в центъра за деца за малолетни и непълнолетни деца с противообществени прояви. Заповедта е била за 15 дни.

 

„Ние на 24-и ходихме, за да я видим и преди да си тръгнем тя каза, че този е бил на работа”, посочват родителите.

 

Момичето е било само с надзирателя. Други деца е нямало. Родителите на тийнейджърката дори са разговаряли с полицая по време на свиждане.

 

„Как хубаво знаел английски и си говорили на английски. Помагал ѝ за задачи. И каза: Като си заминете, ще учим за философията на Ренесанса”, разказва майката.

 

Два дни след този разговор, полицаят е арестуван на работното си място. През деня, момичето споделило с психолога, че преди две вечери е имало полов акт с 48-годишния служител на МВР.

 

„Това е станало само там, когато тя е отишла да се къпе”, твърдят родителите.

 

Майката на момичето подозира това, заради някои факти, които е научила по време на първоначалното разследване. Един от тях е, че камерите за видеонаблюдение този ден са били спрели да работят. За кратко. Родителите на момичето, което все още е в центъра, искат да разберат истината. За тях, няма съмнение каква е тя.

 

“Дано да повярват на това, което е казало детето, защото всичко може да кажат – че не е вярно, че тя си е измисляла. Но ни казаха, че е била разпитвана до 2 ч. през нощта. Знаете, че едно дете, ако иска да излъже, винаги ще го хванат”, каза майката.

 

Първоначално арестуван, 48-годишният полицай е пуснат след 24 часа. От Районната прокуратура чакат експертизите, които са назначили. Дотогава мъжът, който е от 20 години в системата на МВР – е в дома си без обвинение.

 

Съпругата му отказа коментар. Тя беше открита в дома служителя на реда в дома му в Долна Оряховица. “Няма да коментираме, няма да излезе, съжалявам. Докато не приключи разследването, няма да коментираме”, заяви тя.

 

 

Родителите настояват, че момичето вече би трябвало да е освободено, за да може да се върне при тях.

 

От Областната дирекция вече са поискали полицаят-надзирател на деца да бъде дисциплинарно освободен.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

3-метрова вълна удари центъра на Враца, помете хора, животни и къщи

На 1 май 1966 г. на централния площад във...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

Курсът на еврото продължава да се понижава

Курсът на еврото днес продължи да се понижава, след...

Добра новина за потребителите преди Великден

Няма основания за драстично поскъпване на агнешкото месо, яйцата...