четвъртък, май 2, 2024

Загина известен български тираджия

Date:

Сподели новината.

Българин, живеещ в Атланта, почина при тежка катастрофа с камиона си в Тексас. Причината за смъртта му обаче все още не е ясна, съобщава Бгвойс.

Камионът на 63-годишния Николай Видинлиев се обърнал, след като изглежда, че той не успял да вземе завой на магистралата I-10 между Ван Хорн и Пекос в Тексас в петък следобед.

 

При инцидента се обръща каросерията на камиона и от него се разпиляват контейнери с токсични и взривоопасни химикали, които Видинлиев е превозвал със себе си. Това са били съставки за гориво за самолети и амоняк.

Инцидентът затваря магистралата за близо 10 часа, а първите пристигнали на мястото полицаи са обгазени и операцията се бави, докато пристигнат специални HAZMAT екипи. На мястото на инцидента работят шерифите от Кълбърсън каунти, Тексаската служба за обществена сигурност и пожарната от Ел Пасо, въпреки че районът не е в тяхната юрисдикция, но оказват помощ.

Засега обаче не е ясно каква е причината за смъртта на Видинлиев, както и има противоречива информация кога е настъпила тя. Властите разследват дали катастрофата е в резултат на медицински проблем като сърдечен удар или инсулт, настъпил преди това, или смъртта е причинена от удара и последвалото обгазяване.

Изглежда, че времето не е било фактор за инцидента, а Видинлиев е тръгнал сутринта от Сан Антонио, след като е нощувал там. В момента властите изчакват резултатите от аутопсията.

Николай Видинлиев е един от по-старите имигранти в Атланта. Роден в Пловдив, емигрира във втората половина на 90-те години със семейството си, а сънародниците ни в града го наричат Чироса. След себе си оставя съпруга и две дъщери от първия му брак.

В момента те имат нужда от подкрепа, за да пренесат тялото на Видинлиев в България, каквото е било неговото желание.

Близки и приятели ще се сбогуват с него на 1 октомври, събота, от 2 РМ в църквата St Mary of Egypt Orthodox Church (1765 Woodstock Road, Roswell, GA 30075).

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

3-метрова вълна удари центъра на Враца, помете хора, животни и къщи

На 1 май 1966 г. на централния площад във...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

Курсът на еврото продължава да се понижава

Курсът на еврото днес продължи да се понижава, след...

Добра новина за потребителите преди Великден

Няма основания за драстично поскъпване на агнешкото месо, яйцата...