петък, май 10, 2024

Lidl показва български тиквеник и апетитка в 18 държави

Date:

Сподели новината.

За първи път клиентите на Lidl в Европа ще опитат типични за Балканите вкусове и аромати, събрани в специална селекция. „Балканската седмица“, която ще бъде част от асортимента на Lidl в Европа през настоящия летен сезон, вече се предлага и в магазинната мрежа на Lidl у нас.

Тя следва модела на обичаните от клиентите на Lidl седмици на традиционни регионални кухни като например „Гръцка“, „Френска“ и „Американска“.

Потребителите в Швеция, Белгия, Испания и останалите държави в Европа, в които Lidl присъства, ще могат да опитат вкуса на Балканската кухня: сред тях са и традиционни български продукти като луканка, тиквеник, апетитка и сирене.

„Още със стъпването си на българския пазар през 2010 г. започнахме да работим интензивно с български производители. Споделяме с тях своето ноу-хау, разработваме съвместно нови продукти и допринасяме за повишаване обема и качеството на тяхната продукция. Благодарение на партньорството си с Лидл България български фирми изнасят в редица европейски държави. „Балканската седмица“ е поредният пример за това, че Lidl осигурява на българските производители директна и конкретна възможност за експорт. В рамките на тази тематична седмица общо 13 продукти от 6 български фирми ще достигнат до клиентите в 18 страни в Европа. Надяваме се, че западноевропейският потребител ще хареса продуктите, а „Балканската седмица“ ще се утвърди като традиционна за асортимента на Lidl, както са седмиците, посветени на регионални кухни като „Гръцка“ и „Френска“. Положителната оценка от страна на клиентите би довела до разширяване на продуктовата гама и обема на доставките. Със старта на „Балканската седмица“ затвърждаваме дългосрочната си политика в подкрепа на българските доставчици и ангажимента си за повишаване на тяхната конкурентоспособност както на българския, така и на чуждестранния пазар“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

„Балканската седмица“ в Лидл България включва разнообразие от над 20 млечни, месни, тестени и шоколадови изделия, сосове и алкохолни напитки от региона. Освен традиционни наши продукти, българските потребители ще могат да опитат типични балкански деликатеси като крем за мазане с люти чушки, колбаси, опушени с букова дървесина и риба в маслиново масло и много други вкусове от Румъния и Хърватска.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Курсът на еврото продължава да се понижава

Курсът на еврото днес продължи да се понижава, след...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

Германо-швейцарска компания налива още милиони в Добрич

C пълeн ĸaпaцитeт paбoти paзшиpeниeтo нa зaвoдa зa гъвĸaви...