четвъртък, май 2, 2024

Домусчиев става хегемон в Черно море

Date:

Сподели новината.

“БМФ Порт Бургас” ЕАД е частен пристанищен оператор на терминал “Бургас Изток II” и терминал “Бургас Запад”, части от Пристанище за обществен транспорт с национално значение Бургас, предоставени с концесионни договори, съответно от 2012 г. и 2013 г. Развитието на съвременни концепции за пристанищни дейности и услуги е най-висок приоритет за управлението на БМФ Порт Бургас. До момента над 51 млн. евро са вложени в рехабилитация на съществуващата инфраструктура на двата терминала и модернизация на механизацията.

Дружеството може да се похвали с единственото за България специализирано съоръжение за обработка на втечнени въглеводородни газове /LPG/. Пристанището разполага и с високотехнологичен силозенкомплекс за обработка на зърнени товари с общ капацитет 83 000 m3 зърно.  Сериозни инвестиции са реализирани и при внедряването на нова Терминална операционна система – “NAVIS N4”, за администриране и управление на контейнерния трафик в порта. Настоящият капацитет на контейнерния терминал е 200 000 TEU годишно, което се равнява на целия контейнерен трафик в България в момента. Съоръженията в порта на практика позволяват обработката на всякакви видове товари: насипни /зърно, концентрат, въглища, торове, руди и др./,  наливни /LPG, дизел и др./, генерални /метални продукти, оборудване и др./ и проджект товари, контейнери.

Към момента в БМФ Порт Бургас работят  над 800 човека. Дружеството разполага с Център за професионално обучение, в който се извършва начална професионална квалификация, преквалификация и повишаване на квалификацията на кадрите.

Като пристанищен оператор, БМФ Порт Бургас е ангажиран с изпълнението на предоставените дейности по екологично и социално отговорен начин и в съответствие с приложимото национално и европейско законодателство, редица международни конвенции /напр. ISPS Code/, протоколи и стандарти.

Михаела Атанасова, ръководител отдел “Продажби”:

Голямата динамика на пазара на товари ни  налага да сме гъвкави в своите предложения както за да привличаме нови клиенти, така и за да запазим вече наличните. Съвместно с тях разработваме съвременни технологии за обработка на товари. В момента основна част от инвестициите ни са насочени към:

•  Технологични съоръжения и склад за разтоварване на меден концентрат – очакван годишен товарооборот от 1 млн. тона;

•  Специализиран терминал за обработка и съхранение на сярна киселина – очакван годишен товарооборот от 1 млн. тона;

•  Специализиран Ро-Ро Терминал с 3 нови корабни места с обща дължина 120m;

•  Реконструкция на буферен склад за наливни товари – капацитет 5000 m3 ;

•  Увеличаване на контейнерния трафик през Бургас, спазвайки тенденцията от 35%  ръст в броя обработени TEU за период от 4 години.

В стремежа си да откликнем на нуждите и очакванията на нашите клиенти, ние постоянно разширяваме обхвата и качеството на услугите, които предлагаме. Доказателство за добре свършената работа е ръстът в товарооборота за периода 2012-2016 г. от близо 100%, осреднена стойност за всички видове товари.

Атанас Стаматов – ръководител отдел “Безопасност, здраве и околна среда”:

Адекватното отношение към здравето и безопасността на работното място е проява на здрав разум  в  бизнеса и е също толкова важно, колкото и постигането на всяка друга ключова бизнес цел. В Пристанището спазваме добрите международни практики по отношение безопасността на работа, политиката ни е изградена върху фундаменталния принцип “Safety first”. Културата на безопасна работа във всички аспекти на дейностите в Пристанището е от основно значение за нас. Използваме последните течения в анализа и оценката на риска и ежедневен подход към трудовата безопасност .

 

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Курсът на еврото продължава да се понижава

Курсът на еврото днес продължи да се понижава, след...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

Германо-швейцарска компания налива още милиони в Добрич

C пълeн ĸaпaцитeт paбoти paзшиpeниeтo нa зaвoдa зa гъвĸaви...