четвъртък, май 9, 2024

Важно за всички шофьори! Как да избегнем задръстванията по пътищата и на входовете на София, Пловдив, Варна и Бургас

Date:

Сподели новината.

Няколко варианта за избягване на задръстванията днес в последния от почивните дни по пътищата и на входовете на София, Пловдив, Варна и Бургас, предложиха пътни експерти, с които “24 часа” разговаря. Вижте ги.

За София

Ако идвате по магистрала “Тракия”, задръстванията са между 5 и 15 км. Затова отбийте на Вакарел, карайте през Нови хан, а оттам през Ботевградско шосе. Другият вариант е да хванете разклона за Равно поле. Може и вместо самата магистрала да карате по подбалканския път Карлово – Пирдоп – Златица – София.

В случай, че идвате от северозапад, има алтернатива на АМ “Хемус”. Тя е през Искърското дефиле.

На Владая е създадено реверсивно движение, на входа от АМ “Струма” – също. Пешеходните светофари са на авариен режим, пътни полицаи подпомагат движението.

За Пловдив

Ако пътувате по “Тракия”, има 4 входа, от които да минете. Единият е през отбивката до популярна бензиностанция и ресторант. Друг е на възела със село Труд. При него ще влезете в центъра на града. Ако изберете входът до село Войводиново, ще се озовете в Източния Пловдив. Може да минете и по Рогошко шосе.

Алтернатива на магистралата е пътят Стара Загора – Чирпан – Поповица – Пловдив, както и хасковския път през Димитровград. Може да изберете и подбалканския маршрут през Нова Загора – Стара Загора – Казанлък – Калофер – Пловдив.

В случай, че идвате от Асеновград, то пътят е 4-лентов и задръствания няма.

За Варна

Ако идвате от Бургас, може да минете през Аспаруховия мост, а ако пътувате по магистралата – откъм летището. Алтернативни маршрути са откъм Златни пясъци, през Каменар и покрай Кичево.

За Бургас

Една от опциите за Бургас е покрай летище “Сарафово”. Може да минете и през магистрала “Тракия”, както и по пътя през Айтос.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Видин скърби!

Почина актьорът и дългогодишен директор на видинския драматичен театър Петко Петков,...

Тираджия счупи рекорда у нас! Шофира с 4,25 промила

Задържаха 42-годишен мъж за шофиране след употреба на голямо...

Майка от Стамболийски загуби завинаги 16 г. си син и после я сполетя нещо ужасно

Кадри от охранителни камери в Стамболийски показват кола, движеща...

Тревожна информация за яз. “Студена”! Властите се готвят за най-лошото

Покачилият се през последните дни обем на язовир "Студена" събра на...