вторник, април 30, 2024

Съдят трима българи за склоняване на 9 нашенки към проституция в Италия

Date:

Сподели новината.

Властите в град Лече, Пулия, решиха незабавен съд за трима българи и един италианец по обвинения за подтикване към проституция на 9 наши сънароднички.

Според местните медии на 2 май ще започне съдебният процес в град Лече срещу Мариян Чакъров (46), жена му Севдалина Дениславова (31), Добрин Борисов (29) и Анджело Манцо(62). Заради съществуването на безспорни доказателства четиримата дори няма да преминат през предварителни съдебни заседания.

Те са обвиняеми за това, че са „купували” жени от България, понякога и за по 2000 евро, след които ги водели в Италия и принуждавали да проституират в Лече и Тавиано.

Поне 9 българки се смятат за жертви на трафика. Сред тях са и две жени, които чрез разкритията си пред властите поставиха началото на разследването. Прокурорът по делото определя Чакъров за шеф на организацията, внасяла жени от България, която беше разбита през декември 2021 г.

Според сайта „Лечеприма” една от жертвите разказала пред властите, че шефът на трафика нарязал с нож ръката й и гасял цигара в нея, за да я принуждава да работи и когато се чувствала зле. Жената отишла в полицията за пръв път на 11 юли 2020 г., за да потърси помощ. Разказала как година преди това била транспортирана в Италия от мъж на име Мони. Чрез насилие, упражнявано по цялото й тяло, била принудена от шефа на организацията да проституира. Всеки ден я водел с тази цел до едно шосе, а в края на деня прибирал печалбите, достигащи и 1000 евро. Няколко дни по-късно в полицията отишла и втора българска жертва на трафика, за да разкаже подобни жестокости, претърпени от нея.

Според информационния сайт за италианските фирми Мариян Чакъров е собственик на автокъща в Тавиано, Пулия./ “24 часа”

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Европриказката свърши: В Германия поискаха спиране на помощите за украинците

Правителството на Олаф Шолц е доволно от миграционната си...

Потресаващо зверство на българин в Англия

Българин е осъден на 7 години затвор за изнасилване...

5000 долара е средната заплата в САЩ

Oчaĸвaниятa зa cpeднa зaплaтa пpи пocтъпвaнe нa нoвo paбoтнo...

Транспортна стачка парализира Гърция

Стачка на работници от транспортния сектор блокира трафика в...