четвъртък, май 2, 2024

Зловеща прогноза: Става страшно у нас, идват масови фалити!

Date:

Сподели новината.

Една добра идея за зелени сертификати всъщност беше опорочена, тъй като отново държавата не се слуша в предложенията на бизнеса. Това каза за Нова тв шефът на ресторантьорите Ричард Алибегов.

„Предложенията бяха много прости, искахме да се включи и държавната администрация към това нещо, да се признаят тестовете за антитела на преболедувалите, тъй като знаете, че в България скритата заболеваемост беше огромна, много хора са изкарали К-19, но не са се регистрирали“, уточни Алибегов.

„Искахме те да бъдат признати поне за два-три месеца като преход. И при това нещо, искахме да има и безплатни тестове, както беше в цяла Европа, а тестовете в Европа бяха безплатни до 80% ваксинация“, каза той.

„Сега в България чухме вчера, че тестовете ще бъдат дадени на лабораториите безплатно, но самото тестовзимане ще струва колкото прецени лабораторията. Това е между 10 и 15 лева. Значи въобще изпускаме цялата цялата идея и се ограничава изключително много бизнеса“, добави Алибегов.

„В Европа само да вметна, зелените сертификати си позволиха да ги въведат след 60% ваксинация. Ние се опитваме на 20% ваксинация да наложим целия този списък, който вчера видях в заповедта за зелени сертификати. Това ще доведе до абсолютно масови фалити. Ние не знаем в четвъртък кой ще дойде на работа“, каза шефът на ресторантьорите.

И добави: „Това се случва с всички колеги в тази заповед, защото реално един сервитьор или един работещ във фитнес или мол, за да отиде на работа, трябва да си извади документ, докато да отидете на работа в държавната администрация или в офиса, нямате нужда от абсолютно никакъв документ. Така че ние не може да кажем с кого ще работим въобще“.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

3-метрова вълна удари центъра на Враца, помете хора, животни и къщи

На 1 май 1966 г. на централния площад във...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

Курсът на еврото продължава да се понижава

Курсът на еврото днес продължи да се понижава, след...

Добра новина за потребителите преди Великден

Няма основания за драстично поскъпване на агнешкото месо, яйцата...