петък, май 3, 2024

Пиринско и Шуменско с двуцифрен ръст на продажбите

Date:

Сподели новината.

Солиден ръст на продажбите на марките бира Пиринско и Шуменско отбелязаха от Карлсберг. Днес компанията публикува своите финансови резултати.

От данните става ясно, че за първото тримесечие на годината пазарният дял на Пиринско се е повишил с 2.8%, а общият обем продадена бира – с 15.3%. Шуменско расте с 29.1% в обем и записва нови 2.2% пазарен дял. За първо тримесечие пазарният дял на компанията в България е нараснал в обем с 5 процентни пункта – достигайки до 27,7% дял от пазара на бира. Резултатите правят компанията единствена на пазара у нас, която записва ръст – при свиващ се общ пазар с 3,3% в обем и 3,9% в стойност по данни на Nielsen A/S.

В западноевропейския регион, в който компанията брои и България, Карлсберг отбелязва общ обем на продажбите от 13.3 млн. хектолира, което представлява ръст от 2%. С два пункта се увеличава и печалбата – до 7.8 млрд. датски крони (2.05 млрд. лв.)

А в глобален мащаб Карлсберг Груп отчита ръст при международните марки в премиум сегмента: Tuborg (+1%); Carlsberg (+8%) и Grimbergen (+25%) и ръст в нетните приходи от 4%.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Курсът на еврото продължава да се понижава

Курсът на еврото днес продължи да се понижава, след...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

Германо-швейцарска компания налива още милиони в Добрич

C пълeн ĸaпaцитeт paбoти paзшиpeниeтo нa зaвoдa зa гъвĸaви...