сряда, май 1, 2024

Делта вариантът нападна и Кюстендил

Date:

Сподели новината.

Пациент с Делта варианта на Covid-19 е установен и в Кюстендил. Това е станало в средата на миналия месец, каза главният лекар на Районната болница в града д-р Александър Величков, цитиран от БНР. Взети са проби от заболелия, резултатите се чакат от софийска лаборатория.

Доктор Величков не обяви подробности за пациента, но обясни: “В Кюстендил от средата на миналия месец има установен влязъл Делта вариант, той ще стане доминиращ в следващите седмици и ще покрие абсолютно всички болни.

При този болен не е установено това нещо, тъй като процесът на секвениране е продължителен и се извършва в софийска лаборатория, но оттук натам бройките на случаите, които ще дойдат, вероятно ще са изключително от този вариант и той ще доминира над останалите.”

Две седмици в кюстендилската болница не са приемани новозаболели с Covid-19, от два дни обаче има нови случаи: “Вече имаме пациент с Covid инфекция, с пневмония, с дихателна недостатъчност. Злото е притихнало, но не е изчезнало, то набира сили.

Само до няколко седмици или до месец отново ще се озовем в трудна ситуация. Единственият шанс на всички хора да запазят тяхното здраве, живота и здравето на техните семейства, е максимално бързо да се ваксинират”.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Курсът на еврото продължава да се понижава

Курсът на еврото днес продължи да се понижава, след...

Добра новина за потребителите преди Великден

Няма основания за драстично поскъпване на агнешкото месо, яйцата...

Мече броди из горите край Ловеч (ВИДЕО)

Кафяво мече беше засечено в района на Априлци, област...

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...