четвъртък, май 2, 2024

Трагедия в Добрич

Date:

Сподели новината.

Граждани на Добрич се организират в социалните мрежи, за да изразят скръбта си от смъртта на 3-годишвия Крис, който почина след тежка черепно-мозъчна травма, получена при катастрофа. Те искат да подкрепят семейството на детето и да заявят, че очакват справедлива присъда за виновника, пише pronewsdobrich.bg.

За утре, 16 май, е организиран протест в подкрепа на семейството на Крис. Той ще се състои на кръстовището, където навръх Гергьовден се случи катастрофата.

„Искаме справедливи присъди, виновните зад решетките, без пари под масите и Общината да си върши работата“, заявяват организаторите. Мирният протест е в подкрепа на семейството. Справедливо наказание. Призив за повишено внимание при шофиране в условията на град Добрич.

“Думите са излишни! Безсилието е неописуемо! Призоваваме всички присънващи да са облечени символично в червено. В почит на червеният сигнал на светофара. Да носят играчка и цвете, който да поставим на мястото на катастрофата.

Дано Крис ни прости безхаберието и невниманието на възрастните и бързащите да хванат червения светофар! Защото ние няма да си простим!”, заявяват организаторите. Те призовават гражданите да занесат плюшена играчка или цвете.

Погребението на 3-годишния Крис е днес. Близките споделиха, че граждани, които желаят да изпратят детето в последния му път, могат да го сторят на гробището, за да не се нарушават ограниченията заради пандемията.

Вероятно майката на Крис няма да присъства на погребението, а само ще бъде закарана да се прости с рожбата си. Жената беше с тежки счупвания на крака и таза. Тя беше оперирана и преди ден изписана от болницата. Налага се да бъде на легло през следващите седмици. Сестричката му също беше изписана от лечебното заведение.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

3-метрова вълна удари центъра на Враца, помете хора, животни и къщи

На 1 май 1966 г. на централния площад във...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

Курсът на еврото продължава да се понижава

Курсът на еврото днес продължи да се понижава, след...

Добра новина за потребителите преди Великден

Няма основания за драстично поскъпване на агнешкото месо, яйцата...