четвъртък, май 2, 2024

На кафе в Гърция само със SMS

Date:

Сподели новината.

В Гърция от днес отпадат някои вътрешните ограничителни мерки – намалява се вечерният час и отварят заведенията на открито при определени условия, съобщи МВнР.

По информация на посолството ни в Атина забраната за движение ще важи в интервала между 23:00 ч. и 5:00 ч., вместо както досега от 22:00 ч. до 5:00 ч., като остава изискването за изпращане на SMS преди излизане от вкъщи.

Отварят се и заведенията за обществено хранене, но само в площите на открито, при ограничение до 6 души на маса. В заведенията няма да е разрешено пускането на музика. Задължително е ежеседмичното самотестване на персонала с rapid тест и използването на маска.

Кафенетата и ресторантите в хотелите работят и в закритите си части, при капацитет между 40% и 50% в зависимост от категорията на заведенията, в която те попадат.

Ограничаването на движението на граждани между различните области с определени изключения, както и останалите вътрешни противоепидемични ограничителни мерки към момента остават в сила до понеделник, 10 май 2021 г.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Майко мила! Вижте какво чудовище бе уловено на Острова

Огромен 65-килограмов сом е извадил 34-годишният Дарън Рейц, любител...

Европриказката свърши: В Германия поискаха спиране на помощите за украинците

Правителството на Олаф Шолц е доволно от миграционната си...

Потресаващо зверство на българин в Англия

Българин е осъден на 7 години затвор за изнасилване...

5000 долара е средната заплата в САЩ

Oчaĸвaниятa зa cpeднa зaплaтa пpи пocтъпвaнe нa нoвo paбoтнo...