вторник, май 7, 2024

Брутална циганска изцепка взриви Бургас

Date:

Сподели новината.

Поредната циганска сватба в разрез с противоепидемичните мерки разбуни духовете в бургаския жк. „Меден рудник”. Жители на най-големия комплекс са изпратили до Флагман.БГ потресаващи снимки от масово събиране на роми в обособеното гето.

Фотосът е от района зад плувния басейн, който на практика е разделителната линия между цивилизацията и циганските катуни, заседнали в сърцето на комплекса.

„Ето така се спазват противоепидемичните мерки при нас. Над 100 човека са се струпали и „празнуват”, най-вероятно сватба. Да оставим настрана шумът, който вдигат – освен, че това не е първата такава случка, това е и крайно обидно за нас, спазващите всички правила в борбата с коронавируса. За нас маски на открито и забрани, за тях – свобода”, жалва се възмутен бургазлия.

Макар фотосът да е от вчера, той подбужда интересни въпроси за това дали циганите остават безнаказани в такава ситуация.

Припомняме, че според последната заповед на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, събиранията от частен характер на открито и закрито, на които присъстват повече от 15 човека, са забранени. В това число влизат сватбите, кръщенетата и погребенията.

И докато стотици бургазлии не са имали възможността да проведат мечтаната си сватба в пълния й блясък заради мерките, то циганите празнуват на воля.

Проблем е и фактът, че огромна част от живущите в гетото, дори да бъдат глобени, реално няма как да платят глобите си. Проблемът обаче е и морален, тъй като от подобни сцени излиза, че за едни е позволено, а за други не.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....