неделя, април 28, 2024

Нов ценови удар в Кюстендил и Дупница

Date:

Сподели новината.

Тръгна поскъпване на такситата, след като фирми в София, Русе, Кюстендил и Дупница вдигнаха първоначалната такса за ползване на услугата.

Така първоначалната такса на един от превозвачите в столицата вече е 1,56 лева за километър, вместо досегашните 75 ст./км., пише “Монитор“. В Русе фирма вдигна първоначалната такса на 2,00 лв., като цената на километър на минута престой остава същата. От 6,00 до 22,00 часа тарифата е 0,89 лв., а от 22,00 до 6,00 часа – 0,99 лева. Минутата престой е 0,25 лева.

Увеличението стана възможно, след като транспортното министерство одобри скока на първоначалната тарифа на таксиметровите превози, което ще се отрази най-драстично върху късите курсове. По сметките на министерството това означава 1 лв. отгоре на курс.

В Дупница увеличението на първоначалната такса е двойно. Вместо по 70 ст. клиентите вече плащат по 1,40 лв., като после цената за пробег остава същата – дневната тарифа 75 ст./км и нощна 80 ст./за км. “При нас увеличението е минимално. Цената тръгва от 1,40 лева първоначална такса през деня и 1,60 лева първоначална такса през нощта. Тарифите за километър пробег остават 85 ст. Нощна, 75 ст. дневна”, коментираха от таксиметрова фирма в Дупница.

В Кюстендил услугата “от точка до точка” вече струва 2,50 лв., при досегашните 2 лв. Независимо от разстоянието сумата е една и съща, като тя се отнася единствено за пределите на града.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Трагична смърт на пътя в Лясковец, навръх Цветница

Мотоциклетист е загинал на улица "Оборище" в Лясковец. Произшествието е...

Крупен обир в Кърджали: Спецченгета завардиха града!

"Полицията е завардила изходите на Кърджали, какво се случва?...

Инцидент! Патрулка се натресе в дърво в центъра на Търново

Полицейски автомобил е катастрофирал в центъра на Велико Търново...

Цялата родна полиция е на крак! Отвлякоха сина на полицейски началник от Дупница

Сигнал за отвлечения син на шефа на икономическа полиция...