събота, май 4, 2024

Тежък натиск върху болницата в Шумен

Date:

Сподели новината.

 

Отново се увеличава натискът от пациенти в шуменската болница. Ръководството на лечебното заведение обмисля от следващата седмица да спре плановия прием на пациенти, за да се осигури персонал за COVID -отделенията, съобщи БНР.

Половината от пациентите в болницата са с коронавирус. За лечение са настанени 433-ма, каза директорът на лечебното заведение д-р Димитър Костов.

“Може би в следващата седмица ще спрем за малко плановите операции, за да можем все пак да облекчим натиска върху болницата и да подсигурим донякъде персонал, който да обслужва Covid секторите”, поясни той.

Пациентите са с усложнена клинична картина на заболяването. Затова в Националната лаборатория са изпратени проби, за да се установи има ли нов щам: “Получихме единствено потвърждение, че е Covid, но може би не получихме информация дали е някакъв по-особен щам. Защо се увеличава толкова много в Шумен пак, както беше предната вълна – първо от Шумен тръгнаха толкова голям брой пациенти, нямам обяснение. Не мога да кажа”, допълва д-р Димитър Костов.

По думите му пациентите са с двустранни пневмонии, със силно увредено здравословно състояние

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Кои са възможните кандидати за нов Патриарх?

За втори път в най-новата ни църковна история ще посрещнем...

Влак блъсна кола, спряна на жп релсите между две села в Монтанско

Товарен влак се блъсна в лека кола, спряна на...

5-те най-влиятелни жени в Библията

Как жените са представени в Библията, се обсъжда от...

Колко печели един тираджия от България?

Дефицитът на професионални шофьори в България е поне 20,000...