сряда, май 1, 2024

Чудовищна драма край Кюстендил

Date:

Сподели новината.

На 26.01.2021 г., около обяд мъж на 32 години излиза да кара моторна шейна сам в Осоговска планина. Качва се на връх „Човека” и от там се спуска към „Лева река”, предава Нова тв.

В един момент мъглата става изключително гъста и мъжът губи ориентация за местоположението си. Шейната засяда в преспа и той решава да се евакуира пеша, като се движи по посока течението на реката около 3 часа.

Районът е изключително трудно достъпен със стръмни склонове и предвид загубата на ориентация и наближаването на тъмната част от денонощието, изгубеният решава да подаде сигнал чрез тел.112.

 

Организира се спасителна акция, в която вземат участие 11 човека, а още трима са в готовност да се включат. До пострадалия достигат на три групи с общо 5 моторни шейни.

Първата група го извежда до заслон “Превала”. От там го поема втората група, която го евакуира до х. Осогово, където го предават на негови роднини крайно изтощен, дехидратиран и изплашен.

Третата група е оборудвана с всичко необходимо за оказване на медицинска помощ, в случай че пострадалият е в тежко състояние. За щастие не се налага да се включват на терен.

Пострадалият разполага с добра екипировка за каране на моторна шейна, но не и за продължителното време прекарано на открито и придвижване в снега на ниски температури.

Само късметът да има обхват на телефона и бързата и адекватна реакция на колегите го спасиха от хипотермия и измръзвания и дори фатален край.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Курсът на еврото продължава да се понижава

Курсът на еврото днес продължи да се понижава, след...

Добра новина за потребителите преди Великден

Няма основания за драстично поскъпване на агнешкото месо, яйцата...

Мече броди из горите край Ловеч (ВИДЕО)

Кафяво мече беше засечено в района на Априлци, област...

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...