понеделник, май 6, 2024

Лом ликвидира безработицата

Date:

Сподели новината.

Повече от 300 безработни от община Лом ще участват дейно в благоустрояването и хигиенизирането на населени места през настоящата година. Всеки месец те ще бъдат заети и в подпомагането на дейността на общинските институции на територията на общината.

 

 

Безработните ще са включени в поддръжката и почистването на улици, пътища, паркове, паметници на културата, дворни пространства и терени на обществени сгради.

 

 

Това предвижда новоприетата Програма на Община Лом за полагане на обществено полезен труд от безработни лица в трудоспособна възраст, подпомагани с месечни социални помощи, информира БНР.

 

 

Безработни, които получават месечна помощ по чл.9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане, но не са включени в програмите за заетост, задължително трябва да полагат обществено полезен труд, се казва в програмата. Освен това ще помагат в залесителни и озеленителни дейности, при ремонт и възстановяване на настилки от тротоарни плочки, след ремонтни работи по ВиК-мрежата и телефонизация. Те ще се включват и в дейности по опазване на околната среда – почистване на речни корита, на малки водни басейни, на канали за отводняване, както и в оказването на помощ на специализирани социални институции.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Извънредна новина за полицая, катастрофирал пиян в Търново! Ето какво го застигна

Ръководството на Областната дирекция на МВР във Велико Търново...

Нещо чудовищно се случва в тази местност в Родопите

Чепеларе е сгушено сред красиви гори и величествените склонове...

Какво се случва? Втори пиян полицай катастрофира в Търново

Пиян полицай предизвика катастрофа във Велико Търново в нощта...

Възвестиха Възкресение Христово

Наместник-председателят на Светия синод - Врачанският митрополит Григорий, оглави...