понеделник, май 20, 2024

Севлиево сади собствена нова гора

Date:

Сподели новината.

Служители и работници към ДЛС „Росица“ – Севлиево изпълниха планираното есенно залесяване, което се осъществи с интензивни темпове, въпреки неблагоприятните метеорологични условия напоследък.

55 декара нови гори са създадени в обхвата на стопанството. На площ от 50 дка залесителните дейности са извършени с цел подпомагане на естественото възобновяване с устойчиви местни дървесни видове. Засадени са различни видове дъб, като дъбовите семена са добити от семепроизводствени насаждения на територията на стопанството.

Тази година акцент бе поставен и на културите от тополи. Тези видове имат висока производителност и ефект, тъй като са бързорастящи и са с голямо значение за удовлетворяване на обществените нужди от дървесина. Тополовите фиданки, залесени върху 5 дка, са произведени в един от сертифицираните разсадници към Северноцентралното държавно предприятие в Свищов. Новите тополови масиви са в землището на с. Ловни дол.

Общо 3000 новозалесени декари в обхвата на предприятието в областите Габрово, В. Търново, Русе, Силистра и Разград, ще бъдат факт в края на годината.

 

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Драматичен инцидент: Тираджийка висна от голяма височина над река, попадна в капан!

В интернет се появи видео от епична катастрофа на...

Тираджия лети като обезумял в село край Враца! Помете къща, дървета и стълбове

Тир е съборил пътен знак за пешеходна пътека, 3...

Трагична смърт на българин в Холандия

Влак блъсна и уби 22-годишен гурбетчия от Кърджалийско в Нидерландия,...

Бургас потъна в скръб! Тежък удар за града

Д-р Красен Генев от Бургас, специалист вътрешни болести, е...