понеделник, май 13, 2024

Най-после тръгва 2-ят етап от ремонта на Бургаската ул. “БОГОРИДИ”

Date:

Сподели новината.

Дългоочакваният ремонт ул. “Богориди” съвсем скоро ще стане факт.

Община Бургас е обявила обществена поръчка за ремонт за избор на изпълнител, който да се заеме със строително монтажните работи. Става дума за участъка между ул. “Лермонтов” и “Демокрация”, който се води втори етап от проекта. Прогнозната стойност на поръчката 2 874 053.82 лева без ДДС. или близо 3 млн. лв., а срокът на изпълнението е 270 дни. 

Изпълнителят ще се ангажира с изграждането водни ефекти , улично и художествено осветление и елементи на градско обзавеждане на една от главните пешеходни улици в гр.Бургас.

В проектното решение на настилките се залага на естествени материали – гранитни плочи в различни размери в три нюанса на цветовете и гранитни павета от съществуващата настилка.  Водещата линия за незрящи ще е изпълнена от гранитни фрезовани с улеи плочи, която ще се използва като композиционен елемент, който същевременно ще служи и за репер за трасировката на останалите елементи от настилките и обзавеждането.

Бетонни плочи ще се използват при оформяне прехода по вече изпълнената част от ул.“Богориди от ул.“Александровска“ до ул.“Лермонтов“, както и по кръстовищата с напречните улици. Те ще насичат пространството със смяната на материала и растера на настилката. На три кръстовища, където има характерни уширения, рисунъкът ще подчертава малки пиацети и се създават акценти чрез поставяне на засенчващи конструкции от метални перголи с две, три или четири колони, в детайла на които са използвани характерни елементи от сгради от културното ни наследство.

За да се оформи пространството на ул.”Славянска”, настилката обхваща и кръстовището с ул.” Стефан Караджа“. Транспортният достъп по ул.”Ст. Караджа” и ул.”Славянска” ще е маркиран и ограничен с преходи в нивата от гранитни павета, а пешеходците са сигнализирани за излизане от пешеходната зона с тактилни настилки и метални ограничители по контура на уличното трасе.

Основните елементи на улицата – кръстовища, пиацети, художествени елементи ще са маркирани с вградени в настилката енергоефективни соларни блокчета. Предвижда се и подмяна на осветлението, включително и стълбовете, като новите ще бъдат по арх.детайл, доставка и монтаж на елементи на градското обзавеждане, водни ефекти и др. дейности, съгласно одобрени инвестиционни проекти. e-burgas.com

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Арестувани в Бургас за купуване на гласове

В Бургас се провежда акция срещу купуването на гласове...

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...