събота, май 4, 2024

Руски бойни кораби обграждат Острова

Date:

Сподели новината.

Британският флот твърди, че е видял “значително присъствие” на руски кораби близо до териториалните води на кралството през последните няколко седмици. Това се казва в изявление, публикувано в събота от британските военноморски сили.

“Военните кораби на Кралския флот наблюдават значително руско присъствие в близост до британски води. Кралският флот последва девет руски кораба край британските води през последните седмици.

Всяко движение на руските кораби – подводница, миноносец, корвет, патрулен кораб и придружаващи влекачи и тилови кораби – са внимателно наблюдавани през последните две седмици от осем кораба на Кралския флот в координирана операция от Ламанша и Келтско море до води близо до западното крайбрежие на Шотландия, “- се казва в съобщението.

“Дори в контекста на пандемията на коронавируса можем бързо да реагираме на заплахи както в нашите териториални води, така и по света. Въпреки засилената активност от страна на Русия, ние винаги сме готови да отговорим“, каза адмирал Антъни Редакин, началник на щаба на британските военноморски сили.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Испания повече няма да толерира бикоборството

Испанското министерство на културата реши да премахне националната награда...

Апокалипсис на Острова: Разрушени сгради и повредено метро, само за една нощ

Невиждана от години буря е ударила Обединеното кралство тази...

Майко мила! Вижте какво чудовище бе уловено на Острова

Огромен 65-килограмов сом е извадил 34-годишният Дарън Рейц, любител...

Европриказката свърши: В Германия поискаха спиране на помощите за украинците

Правителството на Олаф Шолц е доволно от миграционната си...