вторник, април 30, 2024

Остра криза в болницата в Горна Оряховица

Date:

Сподели новината.

МБАЛ “Свети Иван Рилски” – Горна Оряховица набира доброволци за логистична подкрепа на организацията в лечебното заведение, информират от ръководството.

Доброволците ще подпомагат пациентския поток, като го насочват за прием към съответните отделения в болницата. В апела са посочени и телефони за записвания: 0618 60 679 – регистратура, 0878 74 62 18 – главна сестра и 0878 74 61 54 – отдел “Човешки ресурси”.

Ситуацията в болницата в Горна Оряховица се усложнява и заради остра криза за медикаменти за лечение на болните с коронавирусна инфекция.

„Част от антибиотиците ги няма в складовете. Не можем да ги доставим. И не само антибиотиците, а и част от другите лекарства, които изписваме при пациенти с доказана Covid инфекция. Опитваме се да ги заменяме с други съществуващи“, казва управителят д-р Иван Иванов, цитиран от “24 часа”.

Втората по големина общинска болница в страната е запълнила над 30 % от легловата си база с ковид болни или съмнителни за заболяването. 39 пациенти с Covid-19 се лекуват в болницата в Горна Оряховица. Още над 30 са в триажа и чакат резултатите от тестовете си.

“Благодаря на медицинския персонал, че е на своя пост толкова, колкото е необходимо и че си върши съвестно работата. Благодарение на това успяваме да се справим. На практика целият екип на МБАЛ – лекари, сестри, санитари, е ангажиран по един или друг начин с COVID пациентите, иначе не бихме могли да се справим. Нито един пациент не сме върнали. Трудно е, но намираме места. Имаме нужда от доброволци, към момента нямаме нито един. Нуждаем се също от лекари, от медицински сестри, от всеки, който би могъл да бъде полезен”, допълни д-р Иванов.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Ново! Ха не си платите и 20 лв. глоба в КАТ, ха ви чака тази беля

Неплатена глоба от КАТ дори в размер на 20...

Временното пристанище на САЩ в Газа ще струва 320 млн. долара

Разходите за изграждането на временно пристанище край Газа за доставка на...

Калин Стоянов вдигна със 100 лева порциона в МВР със задна дата

Служебният вътрешен министър Калин Стоянов е подписал днес две заповеди за...

Шолц се възмути от ислямистка демонстрация в Хамбург

Германският канцлер Олаф Шолц каза в понеделник, че трябва да...