петък, май 17, 2024

Бунт край Гоце Делчев

Date:

Сподели новината.

Превозвачи от Пиринско днес ще се съберат на мирен протест при гоцеделечевското село Господиници с искане да бъде отворена границата с Гърция при ГКПП-Илинден-Ексохи. Шосето няма да се затваря, но движението между Гоце Делчев и Банско в часовете от 17,00 до 19,00 часа ще бъде затруднено.

 

 

Преди дни представители на бизнеса се събраха на протест на границата с Гърция с настояване да бъде отворен за преминаване за бизнеса ГКПП-Илинден-Ексохи. В момента пунктът е затворен по настояване на гръцките власти заради пандемията от коронавирус. Това ограничение обаче принуждава превозвачите да пътуват 300 км допълнително през Попови ливади, за да стигнат до единствения в момента отворен пункт с южната ни съседка – Кулата.

 

 

“Ние искаме яснота кога ще бъде отворена границата. Не намираме логика в това преминаването през Илинден да е забранено, след като през Кулата за шофьорите на камиони не се изискват нито PCR тестове, нито кодове”, коментира тогава Кръстьо Веселинков, дървопреработвател от Неврокопско.

 

 

ГКПП-Илинден-Ексохи е затворен от 22 юли за всички превозни средства, включително и за пешеходци, както и за сезонни работници.

Превозвачите настояват властите у нас и в Гърция да решат проблема и да отворят границата.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Кирил Петков катастрофира тежко, има пострадали

Първа снимка от тежкия пътен инцидент с Кирил Петков. ...

Жестока трагедия с камион край Плевен!

63-годишен водач на товарен автомобил „Рено“, с прикачено ремарке,...

Важна новина за скок на цената на тока от 1 юли у нас

По-малко от 30% ще поскъпне тока за бита от...

Заради липсата на кадри: Германия губи милиарди

В анализ на Института на германската икономика се казва,...